Handel Nederland - Egypte

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
22 juni 2021

Na Nigeria en Zuid-Afrika is Egypte wat betreft export onze grootste handelspartner van Afrika. In Noord-Afrika is Egypte zelfs onze grootste handelspartner. Deze pagina geeft u meer informatie over de handelsrelatie tussen Nederland en Egypte.

Wilt u meer weten over het land Egypte, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Egypte.

Of ziet u zakelijke kansen op de Egyptische markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen gratis met u de markt verkennen of een landenvergelijking voor u maken.

   Handelscijfers Nederland - Egypte

   Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Egypte

   Soort informatie Bedrag Jaartal
   Totale uitvoer € 1,5 miljard 2020
   Totale invoer € 424 miljoen 2020
   Handelsbalans (positief/negatief) € 1 miljard (+) 2020

   Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Egypte in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

   Effect coronacrisis op handel met Egypte

   Hoewel Egypte ook getroffen werd door de coronacrisis, is het een van de weinige grote Afrikaanse landen die nog een economische groei kende in 2020. Egypte kende een economische groei van 3,6% in 2020. Het is ook het enige Noord-Afrikaanse land waar de economie in 2020 niet kromp, hoewel de toerismesector van Egypte wel hard geraakt werd.

   Meer weten? Lees de analyse van de African Development Bank op pagina 130 van maart 2021. Vergelijkingen tussen landen vindt u op pagina 38.

   Belangrijkste uitvoerproducten naar Egypte

   Uitvoer vanuit Nederland naar Egypte

   Productgroep Bedrag Jaartal
   Medicinale en farmaceutische producten € 172 miljoen 2020
   Ander vervoermaterieel € 104 miljoen 2020
   Vis, schaal- en weekdieren € 80 miljoen 2020

   De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van uitvoerproducten naar Egypte bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Egypte.

   Voorlopige exportcijfers

   Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: deze gegevens kunnen op een later moment aangepast worden.

   Belangrijkste invoerproducten uit Egypte

   Invoer vanuit Egypte naar Nederland

   Productgroep Bedrag Jaartal
   Groenten en fruit € 204 miljoen 2020
   Garen, weefsels € 39 miljoen 2020
   Ruwe aardolie en aardolieproducten € 31 miljoen 2020

   De gegevens hierboven komen van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Egypte bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Egypte naar Nederland.

   Voorlopige importcijfers 

   Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: deze gegevens kunnen op een later moment aangepast worden.

   Handelsinformatie via TradeMap

   Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

   Let op: anders dan het CBS, maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

   TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar Egypte. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

    Handelscijfers Egypte

    Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

    Handelsbelemmeringen

    Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

     Meer weten?

      

     Bent u benieuwd of er ook voor u kansen liggen op de Egyptische markt? Of wilt u sparren over uw exportplannen?

      In opdracht van:
      • Ministerie van Buitenlandse Zaken
      Bent u tevreden over deze pagina?