Netwerken en contacten bij internationaal zakendoen

Gepubliceerd op:
10 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
14 maart 2024

Vanuit Nederland een netwerk opbouwen in het buitenland is niet altijd makkelijk. Gelukkig heeft RVO een groot netwerk om u te helpen. Bent u op zoek naar agenten, afnemers of partners in het buitenland? Of zoekt u de juiste organisatie die u in Nederland kan ondersteunen? RVO helpt u altijd het juiste contact te leggen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Wilt u zakendoen in het buitenland en bent u op zoek naar informatie over buitenlandse markten? Zoekt u betrouwbare agenten of distributeurs? Of zoekt u partners om uw product verder te ontwikkelen? Het wereldwijde buitenlandnetwerk van ambassades en consulaten kan u hierbij helpen.

Een bedrijf starten in het buitenland is vaak een heel gepuzzel voor ondernemers. Want waar moet u beginnen, bij wie vindt u de juiste informatie en wat moet u allemaal regelen? RVO heeft een breed netwerk aan partners met ieder een eigen expertise. Samen met onze partners in Nederland, helpen wij u graag op weg!

Betrouwbare zakenpartners vinden… het internationale zakendoen staat of valt er vaak mee. Hoe vindt u die zakenpartner in een ander land? Er zijn verschillende manieren om contact te leggen. Bekijk onze 6 tips!

Wie een netwerk in het buitenland wil opbouwen, krijgt er altijd mee te maken: cultuurverschillen. Met onze informatie gaat u altijd goed voorbereid op pad. 

Evenementen en handelsmissies

De perfecte manier om uw netwerk binnen én buiten Nederland uit te breiden? Neem deel aan een handelsmissie, business week of ander evenement en ontmoet potentiële zakenpartners. 

Met ons uitgebreide netwerk helpen wij u altijd aan het juiste contact

"Licentiepartners vinden in het buitenland is best lastig. Als een ambassademedewerker contact legt met een mogelijke zakenpartner, dan maakt dat indruk. Dat helpt je om binnen te komen bij bedrijven."

Lees hoe de Zwitserse ambassade hun kennis en netwerk inzet om ondernemers te helpen

Adriaan Verbeek
Commercieel verantwoordelijk voor de Benelux, Frankrijk en de VS bij A Top Packaging
Adriaan Verbeek
Mensen die handen schudden

Ondernemen in het buitenland is niet altijd makkelijk. U kunt te maken krijgen met handelsbarrières, onvoldoende kennis bij lokale overheden en bedrijven, of nadelige lokale wetgeving. Door samen te werken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid, kan uw bedrijf sterker komen te staan.

Samenwerking en innovatie

Bent u op zoek naar partners voor innovatie of Research & Development, of naar afnemers van uw innovatieve product of dienst in het buitenland? Wij kunnen u helpen.

Word gratis lid van de Internationaal Duurzaam Ondernemen Community en verbreed uw netwerk. In de community vindt en deelt u informatie, inspiratie en kennis over onderwerpen rondom internationaal duurzaam ondernemen.

Higherlevel.nl is hét ondernemersforum van Nederland. Op deze virtuele plek kunt u uw ondernemersvragen stellen aan collega-ondernemers die al internationaal zakendoen.

Wilt u gratis advies op maat?

Onze adviseurs helpen u graag met uw zoektocht naar zakenpartners die voldoen aan uw specifieke eisen. 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?