Verantwoord ondernemen in Saoedi-Arabië

Gepubliceerd op:
8 maart 2012
Laatst gecontroleerd op:
22 juli 2020

Om succesvol zaken te doen in Saoedi-Arabië is het belangrijk om de cultuur te begrijpen en de islamitische wetgeving te respecteren. Een goed netwerk inclusief lokale partners, opent deuren tijdens het zakendoen in Saoedi-Arabië. Besef dat een goede relatie opbouwen met uw zakenpartners tijd en energie kost, maar dit wel cruciaal is voor een goed resultaat.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Corruptiebestrijding

Corruptie kan een serieuze barrière vormen voor het zakendoen in Saoedi-Arabië. Denk eraan dat corruptie illegaal is volgens Nederlandse wetgeving, ook als het in het buitenland gebeurd. Bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) vindt u de richtlijnen voor corruptiebestrijding.

Enkele tips voor verantwoord ondernemen

Heeft u vragen of wilt u sparren met een van onze regio-experts over uw mogelijkheden? Neem dan contact op voor persoonlijk advies.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?