Handel Nederland - Suriname

Gepubliceerd op:
8 april 2013
Laatst gecontroleerd op:
27 april 2023

Het totale handelsvolume tussen Nederland en Suriname is in 2020 gedaald ten opzichte van 2019. Dit komt vooral door de teruggelopen export (-16%). De invoer uit Suriname laat een kleine plus zien (+3%). Meer weten? Hieronder vindt u de actuele cijfers over de handel tussen Nederland en Suriname.

Wilt u meer weten over het land Suriname, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Suriname.

Ziet u zakelijke kansen op de Surinaamse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Handelscijfers Nederland - Suriname

Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Suriname

Soort informatie Bedrag Jaartal
Totale uitvoer € 188 miljoen 2020
Totale invoer € 30 miljoen 2020
Handelsbalans € 158 miljoen 2020

Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Suriname in de databank Statline van het CBS.

Belangrijkste uitvoerproducten naar Suriname

Export vanuit Nederland naar Suriname

Productgroep Bedrag Jaartal
Gespecialiseerde machines € 23 miljoen 2020
Voertuigen voor wegvervoer € 12 miljoen 2020
Zuivelproducten en eieren € 11 miljoen 2020

De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Suriname bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Suriname.

Voorlopige exportcijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers naar Suriname over het lopende jaar. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Belangrijkste invoerproducten uit Suriname

Invoer vanuit Suriname naar Nederland

Productgroep Bedrag Jaartal
Vis, schaal- en weekdieren € 18 miljoen 2020
Groente en fruit € 4 miljoen 2020
Kurk en hout € 3 miljoen 2020

De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Suriname bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Suriname door Nederland.

Voorlopige invoercijfers 

Het CBS publiceert ook voorlopige cijfers over de invoer uit Suriname over het lopende jaar. De gegevens in dit overzicht zijn een inschatting op basis van de op dat moment beschikbare gegevens. Deze cijfers kunnen op een later moment herzien worden.

Overzicht handelscijfers

Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

Meer weten?

Persoonlijk advies

Bent u benieuwd of er ook voor u kansen liggen op de Surinaamse markt? Of wilt u sparren over uw exportplannen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?