Stappenplan aanvraag Pelsdierhouderij slopen en ombouwen

Laatst gecontroleerd op:
20 februari 2024
Gepubliceerd op:
29 juni 2021

U kon een subsidie aanvragen voor het slopen en ombouwen van uw bedrijf. Hiervoor volgde u dit stappenplan.

Stap 1: Bereid uw subsidieaanvraag voor

U bereidt uw aanvraag voor door het volgende te doen:

  • Heeft u een gebouw of bouwwerk van voor 1994? Of van een later bouwjaar waar misschien asbest in zit? Laat een asbestinventarisatierapport opmaken.
  • U vraagt offertes op voor het uit te voeren werk. Of u stelt zelf een begrotingsplan op.
  • U gaat in gesprek met uw provincie en of gemeente. Dit is voor de vergunningen die u mogelijk nodig heeft voor het slopen, ombouwen of beide. Deze hoeft u nog niet te hebben op het moment dat u aanvraagt. Wel voordat u sloopt en/of ombouwt.
  • Zorg dat u eHerkenning niveau 3 met machtiging RVO diensten op niveau 3 heeft.
  • U maakt een projectplan. Hiervoor kunt u het format op Mijn RVO gebruiken.

Stap 2: Vraag uw subsidie aan

Wij beoordelen alleen complete aanvragen. Zorg dat u alle bijlagen meestuurt die voor u gelden. En leg alles zo duidelijk mogelijk uit. In de paragrafen hieronder leest u welke bijlagen u meestuurt. Heeft u alle bijlagen verzameld? Dan kunt u de subsidie aanvragen.

Stap 3: Pas uw aanvraag aan als dat nodig is

Heeft u al subsidie aangevraagd en wilt u deze aanvraag aanpassen? Dat kan als u nog geen brief heeft gekregen met de beslissing op uw subsidieaanvraag. Dit doet u door op Aanvraag Beheren te klikken op Mijn RVO.

Heeft u al een brief gekregen met daarin een beslissing op de aanvraag van uw subsidie? En wilt u uw aanvraag nog aanpassen? Start dan een nieuwe aanvraag in het digitale formulier. Aanpassen in het eerste formulier is dan technisch niet meer mogelijk. Geef bij de nieuwe aanvraag aan dat u de subsidie al eerder heeft aangevraagd. Dan zien wij dit tweede formulier als een aanpassing op het eerste. U mag deze subsidie namelijk maar één keer aanvragen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?