Regelhulpen

Laatst gecontroleerd op:
25 april 2023
Gepubliceerd op:
19 september 2022

Wilt u ondernemers wegwijs maken in (ingewikkelde) wetten en regels? Wilt u ze wijzen op kansen en verplichtingen die voortkomen uit die regels? Op mogelijke subsidies of andere ondersteuning? Een Regelhulp helpt ondernemers en uw organisatie.

Wat is een Regelhulp?

Een Regelhulp is een interactieve digitale tool waarmee uw (overheids)organisatie complexe zaken uitlegt aan ondernemers. De ondernemer doorloopt een beslisboom en krijgt daarna een advies op maat of een persoonlijk stappenplan.

Wanneer zet uw organisatie een Regelhulp in?

Merkt u dat ondernemers behoefte hebben aan advies op maat? Of wil uw organisatie wetten en regels, kansen en verplichtingen op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier uitleggen en toelichten? Dan heeft een Regelhulp absoluut meerwaarde in uw communicatiestrategie.

Een Regelhulp geeft ondernemers antwoord op vragen als:

 • Welke regels gelden voor mij?
 • Kom ik aanmerking voor subsidie?
 • Hoe werkt een procedure voor mij?
 • Welke stappen moet ik ondernemen?
 • Hoe scoor ik?
 • Hoeveel kost het me om aan de regels te voldoen?

Video Regelhulpen

Geïnteresseerd in een Regelhulp?

Mail naar regelhulpenvoorbedrijven@rvo.nl en wij nemen contact met u op.

Welke Regelhulpen?

Er zijn Regelhulpen over veel verschillende onderwerpen. Van klimaat tot cybersecurity. Van internationaal zakendoen tot innovatie. Bekijk hieronder 4 voorbeelden, of zie ons overzicht van alle Regelhulpen.

 1. Exportwijzer: helpt ondernemers met internationale ambities met informatie over bijvoorbeeld financiering en ondersteuning;
 2. Wetchecker Energiebesparing: ondernemers checken aan welke 'energiebesparingsverplichtingen' zij moeten voldoen;
 3. Cyberveilig Check: helpt mkb’ers en zzp’ers met een eigen actieplan en praktische instructies bij de bescherming tegen cyberaanvallen;
 4. MKB Klimaatwerk: mkb-ondernemers ontdekken welke kansen en verplichtingen het Klimaatakkoord hen biedt.
   

Kenniscentrum Regelhulpen

Het Kenniscentrum Regelhulpen heeft inmiddels 50 Regelhulpen ontwikkeld. Wij helpen uw (overheids)organisatie graag om wet- en regelgeving eenvoudig, helder en toegankelijk te maken voor ondernemers. Wij doen de projectleiding van een eerste analyse tot aan de lancering en het beheer.

Hoe helpen wij u?

Oriënterend gesprek

We beginnen met een oriënterend gesprek. In dit gesprek brengen we uw wensen en verwachtingen in kaart. Daarna bepalen wij de haalbaarheid en stellen we een plan van aanpak op.

Bouw van de Regelhulp

Zijn alle partijen akkoord? Dan bouwt een extern bureau vervolgens uw Regelhulp. Wij verzorgen de projectleiding. Dit is inclusief data-analyse, gebruikerstesten en de lancering.

Beheerfase

Wij zorgen voor het technisch beheer van de Regelhulp en de analyse van de bezoekcijfers. Met de feedbacktool monitoren we de klanttevredenheid. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Samen met u zorgen we ervoor dat de content actueel blijft.

Tijd en kosten

Het ontwikkelen van een Regelhulp duurt tussen de 4 weken en 6 maanden. Dat is afhankelijk van de complexiteit van de informatie, de beschikbaarheid van experts en het ontwerp. Aan het ontwikkelen en beheren van Regelhulpen zijn kosten verbonden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voor wie werken wij?

Wij maakten al Regelhulpen voor veel overheidsorganisaties: RVO, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Digital Trust Center, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport, Autoriteit Persoonsgegevens, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en Logius.

 

Bent u tevreden over deze pagina?