Verduurzaming warmtevoorziening

Laatst gecontroleerd op:
13 september 2023
Gepubliceerd op:
7 september 2017

Wilt u de warmtevoorziening in de gebouwde omgeving, de industrie, agrarische sector of in uw regio verduurzamen? Onze experts helpen bij het oplossen van uw vraagstukken. Wij hebben de relevante (geo)data, de kennis én het netwerk om u verder te helpen. U vindt op deze website informatie over warmte-koudetechnieken, regelingen én praktijkvoorbeelden.

In het Klimaatakkoord staat dat de totale warmtevoorziening in Nederland CO2-arm moet worden. In 2050 willen we bijna helemaal geen CO2 meer uitstoten. Dit geldt voor hoge temperatuurwarmte bij industriële processen en lage temperatuurwarmte warmtevraag voor verwarming van huizen, gebouwen en tuinbouwkassen.

Het aardgasgebruik verminderen en tegelijk de warmtevoorziening verduurzamen vraagt inspanning. En vaak een integrale aanpak. Onze experts helpen u verder met:

  • vraagstukken rondom verduurzaming warmte (als onafhankelijk 'klankbord')
  • het vinden van de juiste (samenwerkings)partners
  • advies over een transitievisie warmte voor gemeenten en provincies
  • data welke warmte- en koudebronnen in de regio beschikbaar zijn, zoals de WKO-tool of de warmteatlas
Lees meer over het Klimaatakkoord

Warmtevoorziening per sector

Wij bundelden informatie over duurzame warmtevoorziening en financiering naar sector om uw initiatief gericht te ondersteunen. Overstijgt uw initiatief een bepaalde sector? Lees dan meer over een regionale aanpak.

Masterclasses

Niet iedereen is vertrouwd met de diverse technieken en mogelijke oplossingen. We reiken u daarom tools aan die u vooral in de eerste fase inzicht geven in de toepassingsmogelijkheden. Om u vertrouwd te maken met deze tools organiseren wij geregeld masterclasses. Bekijk daarvoor regelmatig de agenda.

Vragen over verduurzaming warmtevoorziening?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Klimaat en Groene Groei
Bent u tevreden over deze pagina?