Service menu right

Medewerkers aan het woord

De medewerkers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) houden zich dagelijks bezig met de ambities van ondernemend Nederland. En daarbij is geen dag hetzelfde.

Lees hier hun verhalen en ontdek wat jij bij ons kunt doen.

Verhalen van onze medewerkers

Adviseur Internationale Innovatie: "Werken op het snijvlak van wetenschap, ondernemen en beleid maakt mijn werk uitdagend en elke dag anders. We zijn sterk gemotiveerd om er het beste uit te halen voor onze klanten én voor Nederland."
Modelleur/functioneel beheerder: "Samenwerken en verbindingen zoeken, daar word ik vrolijk en energiek van. Dat maakt het vak van functioneel beheerder hier ook zo leuk. Luisteren naar de wens van de klant en onderzoeken wat technisch mogelijk is."
Senior inkoper/accountmanager: "Het bevalt me prima bij RVO.nl. Ik heb uitdagend werk, leuke collega’s, veel flexibiliteit en ruimte voor initiatief. Het is mooi om te zien dat mijn ideeën worden opgepakt en dat mijn aanpak slaagt."
Procesanalist: "RVO.nl voert honderden regelingen uit en ik vind het heel fascinerend om mee te denken over de vraag hoe je uitvoeringsprocessen goed neerzet."
Adviseur internationaal ondernemen: "Iedere dag krijgen we vragen van ondernemers over hoe de markt eruit ziet, wie de concurrenten zijn, wat interessante handelspartners zijn en met welke culturele verschillen ze rekening moeten houden."
Adviseur internationaal ondernemen: "Vaak is het zo dat bedrijven nog niet kunnen inschatten welke kansen er over de wereld zijn. Je moet ze soms een wortel voorhouden: Heb je wel gezien dat daar enorme kansen liggen?"
Evenementenmedewerker: "Elke keer blijkt er vanuit ondernemend Nederland weer veel vraag te zijn naar evenementen over internationaal ondernemen. Van beurzen en congressen met een-op-eengesprekken tot kansenseminars."
Programmamanager Partners for International Business (PIB): "Een PIB opzetten is puzzelen, veel met elkaar sparren. Alle partijen hebben hun eigen perspectieven en belangen. Het is belangrijk die samen te voegen tot iets waar iedereen zich in kan vinden."
Business Development Coach voor China: "De zakencultuur in China is heel anders. Zo is het ondenkbaar om de CEO met de voornaam aan te spreken. Als BD-coaches kunnen we de ondernemer verder helpen met het zakendoen in een vreemd land."
Business Development Coach voor China: "Belangrijk met China is dat je een lange adem moet hebben. Je moet zeker niet naïef zijn en denken: ik ga direct groot slagen in China. Het land loopt op sommige zaken verder vooruit dan Nederland."
Communicatieadviseur: "Windenergie op zee is een internationale markt. In die markt wordt Nederland steeds aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders. Ook Nederlandse bedrijven zelf komen meer in beeld."
Coördinator Business Development Coaches: "Soms kloppen ondernemers bij je aan, bijvoorbeeld omdat ze je kennen van een seminar of een missie. Dat is het mooie van de functie van BD-coach: je vervult een schakelfunctie voor ondernemers."
Medewerker Klantcontact: "Ieder telefoontje is anders. Een ander milieu, een ander persoon, een ander denkpatroon. Het is belangrijk om met de klant mee te denken, empathie te tonen."
Contentregisseur: "Voor ons is de uitdaging om landeninformatie op een overzichtelijke en efficiënte manier aan te bieden op onze verschillende kanalen. En op zo’n manier dat het ook aansluit bij de verwachtingen van de ondernemer."