Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) aanvragen| RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)

21-04-2021

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruiken maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.

Stappenplan

Wilt u goed voorbereid zijn op het indienen van uw subsidieaanvraag, doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden. Zo gaan we in Stap 5 verder in op wat u mee moet sturen om in aanmerking te komen voor ISDE.

Naar het stappenplan

Bereken uw subsidie

U kunt een indicatie krijgen van uw te ontvangen subsidie. Maak gebruik van de rekentool.

Bereken uw subsidie

Aanvragen

Kent u de mogelijkheden en de voorwaarden per maatregel? Heeft u alle benodigde documenten paraat? Doe dan uw aanvraag direct.

Direct aanvragen

Na uw aanvraag

Wanneer u uw aanvraag heeft ingediend, nemen wij deze in behandeling. Nadat u uw aanvraagformulier heeft verzonden, ontvangt u een ontvangstbevestiging met een referentienummer. Gebruik dit referentienummer bij correspondentie over uw aanvraag.

In eLoket is de belangrijkste correspondentie digitaal beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de beslissing op uw aanvraag of een verzoek om aanvullende gegevens. Let op dat dit geldt voor aanvragen die na 3 januari 2021 zijn ingediend. Correspondentie over eerder ingediende aanvragen is niet zichtbaar in eLoket.

Om de correspondentie te bekijken opent u 'Mijn aanvragen' of klikt u op de betreffende aanvraag. Voorlopig wordt de correspondentie ook via de post verzonden. In de toekomst hopen we volledig over te gaan op digitale correspondentie.

Let op

Momenteel kan het afhandelen van een aanvraag langer duren dan de gestelde termijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Naar uw aanvraag

Keuren wij uw aanvraag goed, dan krijgt u een beslissing per post. Hierin staat welk bedrag u krijgt. U ontvangt de subsidie maximaal 1 week na de beslissing.

Wijzigingen

Het kan zijn dat u een aanvraag heeft gedaan en dat daarna iets wijzigt. Bijvoorbeeld uw e-mailadres of bankrekeningnummer. Geef dit soort veranderingen zo snel mogelijk door. Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.