Service menu right

Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS)

Gesloten

Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Lijdt u schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen. U bent vrij in het doel van besteding.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer aanvragen - tenzij u bericht van ons daarover heeft ontvangen, lees hieronder meer of bij de veelgestelde vragen .

Lees meer over hoe de TOGS tot stand is gekomen. De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is het vervolg op TOGS.

Aanvragen na goedgekeurde melding niet-aansluitende SBI-code

Heeft u een melding niet-aansluitende SBI-code gedaan, én heeft u van ons een e-mail ontvangen dat u kunt aanvragen? Gebruik dan de link in deze e-mail om de TOGS online aan te vragen. U logt in met eHerkenning niveau 1 (of hoger) of DigiD. Bij het aanvragen vult u de nieuwe SBI-code in die u had voorgesteld in het meldingsformulier. Dus niet de SBI-code waarmee u op dit moment geregistreerd staat in het Handelsregister.

Aanvraagproces

Hoe bereidt u uw aanvraag voor? Hoe vraagt u de tegemoetkoming precies aan? Wat gebeurt er na uw aanvraag? Wij leggen het u stap voor stap uit op onze pagina over het aanvraagproces.

Bekijk het aanvraagproces

Voor wie?

De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofd- of nevenactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling: de code geeft aan wat de hoofd- of nevenactiviteit van een bedrijf is. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 met deze hoofd- of nevenactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. U kunt de SBI-code niet zelf met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming.

Bekijk alle vastgestelde SBI-codes

Voorwaarden

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zijn algemene voorwaarden die voor alle ondernemingen gelden en er zijn aanvullende voorwaarden voor bepaalde ondernemingen.

Bekijk alle voorwaarden

Na uw aanvraag

Wij toetsen of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet. Bij de beoordeling gaan wij uit van de gegevens in het Handelsregister op 15 maart 2020. Via KVK voeren wij een faillissementscontrole uit.

Aanvraag niet intrekken

Trek uw aanvraag niet in. U kunt namelijk maar één keer aanvragen met een KVK-nummer. Bij de beoordeling bekijken we welke codes definitief onder de vastgestelde codes vallen.

Controle en handhaving

Wij controleren de aanvragen achteraf, ook als deze via een intermediair lopen. Constateren wij bij de controle dat wij de tegemoetkoming ten onrechte hebben verstrekt? Dan herzien wij het uitbetaalde bedrag of vorderen het terug. Dit kan tot 5 jaar na uitbetaling van de tegemoetkoming.

Wetten en regels

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *