Gesloten voor aanvragen

Grensverleggend ondernemen met het EU-Handelsprogramma

Gepubliceerd op:
9 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
31 maart 2023

Het EU-Handelsprogramma is per 31 maart 2023 gesloten. U kunt zich hier niet meer voor aanmelden. Dit programma ondersteunt Nederlandse ondernemers die geraakt zijn door Brexit bij het verkennen en ontwikkelen van kansrijke exportmarkten. Ondernemers die al deelnemen kunnen nog tot eind 2023 kosteloos meedoen aan marktentreetrajecten, beurzen, handelsmissies en een uitgebreid aanbod van trainingen.

Brexit Adjustment Reserve (BAR)

Het EU-Handelsprogramma wordt gefinancierd vanuit de Brexit Adjustment Reserve van de Europese Unie. RVO voert de BAR uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

EU-Handelsprogramma

Het EU-Handelsprogramma is per 31 maart 2023 gesloten voor aanmeldingen.

De circa 150 deelnemers aan het EU-Handelsprogramma maken nog tot eind 2023 gebruik van verschillende individuele en collectieve activiteiten. Zo krijgen ze ondersteuning in de vorm van advies, training en matchmaking. En doen ze mee aan beurzen, handelsmissies en marktentreetrajecten. Daarvoor zetten we ook de expertise en netwerken in van partners als brancheorganisaties, ambassades en regionale ontwikkelingsmaatschappijen.

Het EU-Handelsprogramma biedt de ondernemers:

  • Uitbreiding van het internationale netwerk, binnen en buiten Europa.
  • Unieke kans om, naast het Verenigd Koninkrijk, ook andere exportmarkten te verkennen en te ontwikkelen.
  • Gebruik van alle diensten en activiteiten die het programma biedt.
  • Toegang tot een exclusief trainingsaanbod om exportkennis te vergroten. Inclusief toegang tot internationale vakbeurzen en handelsmissies.

Community

Deelnemers hebben exclusief toegang tot de online community van het EU-Handelsprogramma, het vertrekpunt om hun exportkennis en internationale netwerk te vergroten. Zij vinden er inspiratie, sector- en landeninformatie en kunnen leren van elkaars ervaringen, verhalen en tips.

Waarom ondernemers meedoen aan het EU-Handelsprogramma

In onderstaande video vertellen de bedrijven Koppert, Freight Line Europe, Roelofs Boomkwekerij en Zolemba hoe zij met het EU-Handelsprogramma werk willen maken van hun exportambities.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?