COST: Europese samenwerking in wetenschap en techniek
Wilt u op internationaal niveau vraagstukken onderzoeken en oplossen? Wilt u dat wetenschappers elkaar ontmoeten en dat zo nieuwe ideeën ontwikkeld worden? Een COST-actie kan u daarbij helpen. Een COST-actie duurt 4 jaar en biedt de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en innovatie te bevorderen op elk wetenschappelijk gebied.
U bepaalt het onderwerp van een COST-netwerk. De COST-organisatie financiert vervolgens de netwerkactiviteiten en de reis- en verblijfkosten voor de deelnemende wetenschappers.
Regels deelname
Naast de 40 landen die lid zijn van COST, is COST 'open to the world'. Ook organisaties en deelnemers van buiten Europa kunnen deelnemen aan de netwerkactiviteiten. COST financiert de coördinatiekosten van de netwerkactiviteiten en de reis- en verblijfskosten van de deelnemers. Ook publicaties en bijvoorbeeld de website worden gefinancierd. Er is geen financiering voor het onderzoek zelf.
Deelnemen aan COST
Een nieuw COST-voorstel kunt u het hele jaar indienen. COST financiert ongeveer 70 voorstellen per jaar.
Voorstellen kunt u indienen via de e-COST submission tool. Meer informatie over het indienen en de voorwaarden vindt u op de website van COST.
Als Nederlandse onderzoeker kunt u ook deelnemen aan een lopende COST-actie via het Management Comité of via een werkgroep.
Vragen over COST of hulp nodig bij uw voorstel?
Neem contact op met de nationale COST-coördinator als u advies nodig heeft over het programma, uw aanvraag of project via cost@rvo.nl.
Hoge deelname Nederlandse onderzoekers
Er lopen momenteel ongeveer 230 COST-acties. Aan de meeste acties doen wel 1 of meerdere Nederlandse onderzoekers mee. Bekijk COST-acties in de COST-database.
Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom COST? Meld u dan via ons interesseformulier om op de hoogte te blijven en uitnodigingen te ontvangen voor evenementen.
Meer informatie
Wilt u meer weten over dit programma? Bekijk de COST-website van de Europese Commissie.
COST wordt gefinancierd vanuit het Europese onderzoeksprogramma Horizon Europe.
- Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap