Gesloten voor aanvragen

Stappenplan RVV Verduurzaming 2019

Laatst gecontroleerd op:
21 februari 2022
Gepubliceerd op:
13 december 2019

Doorloop het stappenplan om goed voorbereid van start te gaan met uw realisatie van RVV Verduurzaming 2019.

Stap 1 - eHerkenning en DigiD

Houd rekening met een levertermijn.

Bent u een zakelijke verhuurder? 

U logt in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal niveau 2+ met machtiging RVO-diensten op niveau eH2+ nodig.

Bent u een particuliere verhuurder met meer dan 50 huurwoningen? Dan kunt u uw DigiD gebruiken om uw investeringen aan te melden. Heeft u nog geen DigiD? Vraag die dan aan op de website van DigiD. Let op: vanaf 1 november 2021 heeft u de DigiD app óf DigiD met sms-controle nodig om in te loggen.

Stap 2 - Uitvoering van de investeringen

U voert de voorgenomen investering uit. Door de afschaffing van de verhuurderheffing vanaf belastingjaar 2023 kan alleen nog maar in 2022 een realisatie gemeld worden. Meldt u vóór 5 augustus 2022 een gerealiseerde investering bij ons aan en voldoet deze aan alle voorwaarden? Dan ontvangt u de definitieve investeringsverklaring voor 1 oktober 2022.

Stap 3 - Registreren nieuwe situatie in EP-online

U laat na de realisatie van de voorgenomen investering, de EI van de woningen opnemen en afmelden in EP-online door een EPA-w adviseur.

Stap 4 - Aanmelden gerealiseerde investering en definitieve investeringsverklaring

Zodra de investering is gerealiseerd en gefactureerd binnen de geldende termijn meldt u uw gerealiseerde investering aan via de onderstaande knop.

Meer informatie over de melding van een gerealiseerde investering staat in de regelgeving. Alleen een belastingplichtige verhuurder in de zin van de Wet maatregelenwoningmarkt II kan de gerealiseerde investeringen melden.

Daar klikt u op de knop ‘Gerealiseerde investering RVV Verduurzaming 2019’. Na het inloggen (zie stap 1) gaat u naar 'Nieuwe aanvraag' en kiest u het formulier: 'RVV Verduurzaming - gerealiseerde investeringen'. U bent verplicht om bij het melden van de realisatie een correct ingevulde 'Bestuurdersverklaring RVV Verduurzaming 2019' mee te sturen. De directeur/bestuurder ondertekent deze bestuurdersverklaring pas na de opnamedatum van de Energie-Indexen (na realisatie).

Wij vergelijken uw voorgenomen investering met de gerealiseerde investering. Ook controleren wij of in de woningen de voorgenomen verbetering in Energie-Indexstappen is bereikt. Wanneer voldaan is aan de voorwaarden, ontvangt u van ons een definitieve investeringsverklaring. De behandeltermijn is 8 weken. Deze termijn kan oplopen wanneer wij aanvullende gegevens van u nodig hebben.

Stap 5 - Vermindering verhuurderheffing

Heeft u als belastingplichtige verhuurder een definitieve investeringsverklaring ontvangen? Dan vermindert u het bedrag van de verhuurderheffing verminderen met het in de verklaring opgenomen bedrag van de heffingsvermindering.

De toepassing van de vermindering vindt u in artikel 1.10 van de wet. De verhuurder brengt het volledige bedrag van de heffingsvermindering in mindering op de totaal te betalen verhuurderheffing. Dit bedrag wordt genoemd in de definitieve investeringsverklaring.

Zie voor meer informatie de site van de Belastingdienst: Regeling Vermindering Verhuurderheffing.

Vragen over de RVV Verduurzaming?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?