Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Gepubliceerd op:
9 december 2022
Laatst gecontroleerd op:
3 mei 2023

Bent u een particulier en koopt of private leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s. Vraag vanaf 10 januari 2023, 9:00 uur SEPP aan.

Kijk of u in aanmerking komt voor SEPP

Voor een nieuwe auto die u koopt, kunt u € 2.950 subsidie aanvragen. Dit kan alleen met een koopovereenkomst die u afsluit op of na 1 januari 2023.

Voor een gebruikte auto die u koopt, kunt u € 2.000 subsidie aanvragen. Dit kan alleen met een koopovereenkomst die u afsluit op of na 1 januari 2023.

Voor een nieuwe auto die u private leaset, kunt u € 2.950 subsidie aanvragen. Dit kan alleen met een leaseovereenkomst die u afsluit op of na 1 januari 2023.

Voor een gebruikte auto die u private leaset, kunt u € 2.000 subsidie aanvragen. Dit kan alleen met een leaseovereenkomst die u afsluit op of na 1 januari 2023.

Doe mee aan het Nationaal Laadonderzoek 2023

Rijdt u elektrisch? Heeft u ervaring met verschillende soorten laadpunten, slim laden en/of elektrisch laden op vakantie? Deel uw ervaringen.

Wat vindt u bijvoorbeeld van de laadtarieven en prijstransparantie? En maakt u gebruik van bidirectioneel laden (laden in 2 richtingen)? Laat het ons weten en doe mee aan het Nationaal Laadonderzoek 2023.

U vult de vragenlijst in 15 minuten in. Meedoen kan tot 1 juni 2023.

Over het Nationaal Laadonderzoek 2023

De enquête is een initiatief van de Vereniging Elektrische Rijders (VER), ElaadNL (kennis en expertisecentrum) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?