TEK terugbetalen

Laatst gecontroleerd op:
23 mei 2024
Gepubliceerd op:
21 december 2023

Ontving u een te hoog voorschot van de TEK? Het te veel ontvangen bedrag betaalt u aan ons terug. Wij hebben ruime terugbetaalmogelijkheden.

We begrijpen dat terugbetalen van de TEK-subsidie erg lastig kan zijn. Heeft u moeite met terugbetalen? Wij bieden ruime terugbetaalmogelijkheden. Lees er meer over op deze pagina. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Wanneer betaalt u TEK-subsidie terug?

Eind februari 2024 zijn de definitieve modelprijzen 2023 bekendgemaakt. Dit zijn de gemiddelde prijzen van elektriciteit en gas over heel 2023. Vanaf medio maart vragen wij u om een vaststellingsverzoek in te dienen. Hiermee berekenen wij uw definitieve subsidie (vaststelling).

Ondanks dat wij u een voorschot van 35% betaalden, kan het zijn dat dit toch te hoog was. Ontving u te veel voorschot? Dan betaalt u (een deel van) het voorschot terug. Bedragen onder € 500 hoeft u niet terug te betalen.

Wij denken graag met u mee.

Het is mogelijk om in één keer te betalen, maar wij bieden ook ruime betalingsmogelijkheden. De verschillende mogelijkheden:

  • In één keer
  • Betalingsregeling
  • Persoonlijke regeling
  • Via een tussenpersoon

Betaal in één keer

Betaalt u het bedrag in één keer terug via een overboeking? Maak het bedrag dan over met behulp van de onderstaande gegevens:

Ten name van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rekeningnummer: NL29INGB0705001318
Kenmerk: (Uw betalingskenmerk: dit staat op uw vaststellingsbesluit)

TEK terugbetalen met een betalingsregeling

Lukt het u niet om het te veel ontvangen voorschot van de TEK in één keer terug te betalen? We hebben ruime terugbetaalmogelijkheden. We rekenen geen rente over het bedrag dat terugbetaald moet worden. 

  • Is het terug te betalen bedrag € 5.000 of lager? Dan krijgt u 24 maanden de tijd om terug te betalen. 
  • Is het bedrag hoger? Dan betaalt u terug in maximaal 36 maandtermijnen. 
  • Komt u hiermee niet uit? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke betalingsregeling.

U vraagt een betalingsregeling aan via ons online formulier. Dit vindt u in uw digitale dossier.

Let op: betaalt u terug via een betalingsregeling? Wij incasseren de bedragen niet. U maakt deze zelf over onder vermelding van het betalingskenmerk dat u vindt in uw vaststellingsbesluit.

Terugbetalen via een persoonlijke betalingsregeling

Wilt u liever een persoonlijke betalingsregeling om de TEK terug te betalen? Vraag dit bij ons aan. We kijken dan samen met u naar uw persoonlijke situatie om een passende oplossing te vinden. 

We streven ernaar om met u een regeling af te spreken die is afgestemd op uw situatie. Mogelijk krijgt u meer tijd om de TEK terug te betalen. U mag maximaal 5 jaar doen over de terugbetaling van de TEK. We rekenen geen rente over het bedrag dat u moet terugbetalen. 

U vraagt een betalingsregeling aan via ons online formulier. Dit vindt u in uw digitale dossier.

Betalingsregeling aanvragen via een intermediair

Heeft u een intermediair? Die kan ook voor u een betalingsregeling aanvragen. U machtigt uw intermediair voor alle diensten binnen mijn.rvo. Hiervoor logt u in op mijn.rvo.nl met eHerkenning3 of DigiD. Vervolgens gaat u naar ‘mijn dossier’ en kiest voor ‘machtigingen bekijken en beheren’.

Uw intermediair vraagt een betalingsregeling aan via ons online formulier. Dit vindt u in uw digitale dossier.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Gebruik de livechat via de oranje chatballon rechts onderaan deze pagina of bel ons TEK-telefoonnummer: 088 042 44 60. Onze medewerkers zitten op werkdagen van 08:30 en 17:00 uur voor u klaar en helpen u graag verder.

Info in English

Wilt u advies of heeft u vragen over hoe om te gaan met hogere energiekosten?

  • Kijk op KVK Energie besparen voor praktische informatie over energie besparen en verduurzamen van uw bedrijf.
  • Ondernemersplein biedt u veel informatie over verduurzamen, energie opwekken, milieuregels en CO2 verminderen.
  • Bekijk ook onze pagina Energie besparen nu en straks voor tips over verduurzamen en regelingen die u daarbij helpen.
Bent u tevreden over deze pagina?