Zakelijke kansen in de Nordics & Baltics

Gepubliceerd op:
9 november 2020
Laatst gecontroleerd op:
15 februari 2021

Nederlandse ondernemers doen al eeuwenlang zaken met de landen van Nordics & Baltics. Wat zijn de zakelijke kansen in deze regio en wie kan u helpen deze kansen te verzilveren?

27 juni: Webinar kansen waterstofsector Nordics 

Tijdens het gratis webinar op dinsdag 27 juni 2023 hoort u over kansen in de waterstofsector in de Nordics. Wij presenteren samen met de ambassades de resultaten van een marktstudie naar de waterstofsector in de Nordics. De voertaal is Engels en u kunt zich uiterlijk 26 juni 2023 aanmelden.

Kansen in de Baltics

Rail Baltica

De Baltische landen voeren een groot project uit om hun spoorwegen beter aan te laten sluiten op het Europese spoorwegnetwerk. Het project loopt tot en met 2025 en levert verschillende kansen op voor Nederlandse ondernemers. Denk hierbij aan:

  • spoorbouw;
  • software voor spoorinfrastructuur;
  • belastingadvies voor spoorinfrastructuur;
  • marktstudies voor spoorinfrastructuur.

U vindt de aanbestedingen voor dit project op de officiële website van Rail Baltica en door te zoeken op de aanbestedingenwebsite van de EU.

Kansen in Estland

Behalve Rail Baltica zijn er in Estland zakelijke kansen op het gebied van ICT en bij de aanleg van de spoortunnel Tallinn – Helsinki.

Bekijk alle zakelijke kansen in Estland.

Kansen in Letland

De Letse overheid richt zich volop op digitalisering en innovatie. Zo zijn er kansen voor Nederlandse ondernemers op het gebied van slimme mobiliteit.

Bekijk alle zakelijke kansen in Letland.

Kansen in Litouwen

Litouwen is actief bezig met de ontwikkeling van windenergie. Dit levert kansen op voor Nederlandse ondernemers op het gebied van windparkontwikkeling, offshore-installatie en engineering.

Bekijk alle zakelijke kansen in Litouwen.

Kansen in de Nordics

De zakelijke kansen in de Nordics zijn even divers als de landen zelf. Toch is er een aantal sectoren waar (bijna) alle landen van de Nordics zich op richten. Met name gezondheidszorg en sectoren die zich bezighouden met duurzaamheid zijn kansrijk voor Nederlandse ondernemers.

Kansen in Denemarken

Denemarken biedt kansen in gezondheidszorg en duurzame energie. Maar ook voor ondernemers in de watersector en voor producenten van vleesvervangers is de Deense markt interessant.

Bekijk alle zakelijke kansen in Denemarken.

Kansen in Finland

Voor ondernemers in de sectoren ICT, gaming, gezondheidszorg, energie, bouw- en infrastructuur biedt Finland volop kansen. Ook de aanleg van de spoortunnel Helsinki – Tallinn kan interessant zijn voor Nederlandse ondernemers.

Bekijk alle zakelijke kansen in Finland.

Kansen in IJsland

Ook IJsland is een interessant land voor Nederlandse ondernemers. Vooral de sectoren ICT, duurzame energie (vooral geothermisch), watersector en toerisme zijn kansrijk.

Bekijk alle zakelijke kansen in IJsland.

Kansen in Noorwegen

Noorwegen biedt onder meer kansen in de sectoren olie en gas, elektrisch vervoer, gezondheidszorg en ICT. Ook de agrifoodsector kan interessant zijn voor Nederlandse ondernemers.

Bekijk alle zakelijke kansen in Noorwegen.

Kansen in Zweden

Zweden biedt kansen voor Nederlandse ondernemers op het gebied van infrastructuur. Maar ook voor bedrijven die innovatieve oplossingen bieden voor circulaire economie, gezondheidszorg, duurzame mobiliteit en smart cities is Zweden interessant.

Bekijk alle zakelijke kansen in Zweden.

Zakelijke kansen op BNR Nieuwsradio

Op BNR Nieuwsradio besprak onze directeur Internationale programma's Tjerk Opmeer zakelijke kansen in het buitenland. Bekijk hier de uitzending over:

Meer weten?

Meer weten over zakelijke kansen in de Nordics & Baltics?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?