Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Resultaten 2022 Impulsaanpak winkelgebieden

Gepubliceerd op:
15 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
16 december 2022

In 2022 vonden er 2 rondes plaats van het programma Impulsaanpak winkelgebieden. Wij hebben de resultaten uit deze rondes voor u op een rijtje gezet.

Resultaten 2e ronde

Op 5 december 2022 sloot de 2e ronde voor de regeling specifieke uitkering Impulsaanpak Winkelgebieden. Uit de aanvragen blijkt dat er grote behoefte is aan de Impulsaanpak winkelgebieden. Wat opvalt, vergeleken met de 1e ronde, is dat de gevraagde uitkering per gemeente in deze 2e ronde hoger is. Dit komt doordat wij in deze ronde een aandeel meerekenen die een private partij heeft in de onrendabele top op totaal projectniveau. Zie de voorwaarden voor een verdere toelichting en een voorbeeldberekening.

  • Wij ontvingen van 13 gemeenten een aanvraag. De aanvragen hadden betrekking op de aanpak van een enkele winkelstraat tot het versterken van het kernwinkelgebied.
  • De aanvragen bedroegen iets meer dan € 30 miljoen.
  • Er was € 22 miljoen ondersteuning beschikbaar.

De resultaten (bedragen en projecten) per gemeente leest u binnenkort op deze pagina.

Resultaten 1e ronde

  • Wij ontvingen 16 aanvragen, waarvan 5 projectaanvragen afvielen omdat deze niet aan alle voorwaarden van de regeling voldeden.
  • Wij verleenden € 21,6 miljoen ondersteuning voor de aanpak van een centraal winkelgebied of binnenstedelijke winkelstraat.
  • Er was € 22 miljoen ondersteuning beschikbaar.

In de tabel vindt u hoeveel financiële ondersteuning de gemeenten ontvangen. Onder de tabel leest u meer over de gemeentelijke projecten.

Projecten per gemeente

Vragen over Impulsaanpak winkelgebieden?

Stuur een mail naar iw@rvo.nl

Aanvragen

Wilt u Impulsaanpak winkelgebieden aanvragen? U vindt alle informatie hierover op Impulsaanpak winkelgebieden

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?