Open voor aanvragen

Eureka: programma internationale marktgerichte R&D

Gepubliceerd op:
7 januari 2011
Laatst gecontroleerd op:
4 mei 2022

Bent u van plan om samen met partners in het buitenland nieuwe, marktgerichte technologie te ontwikkelen? Of wilt u zoeken naar geschikte partners, ruchtbaarheid geven aan uw successen en een kritisch gesprek over uw idee? Dan kan Eureka helpen.

Alle organisaties die marktgerichte research & development (R&D) uitvoeren in alle technologie- en toepassingsgebieden kunnen gebruikmaken van Eureka. In ieder land bestaan regelingen en programma's die open staan voor Eureka-projecten.

Eureka is een programma voor ondernemers en instellingen met internationale ambities en heeft 2 doelstellingen:

  1. Economische groei aanjagen door het stimuleren van technologische samenwerking tussen bedrijven.
  2. Het bedenken en implementeren van gezamenlijke oplossingen voor economische, strategische en maatschappelijke vraagstukken.

Nederland was van juli 2019 tot juni 2020 voorzitter van Eureka.

Projectvoorstellen indienen

Veelgebruikte Eureka-programma's waarvoor u projecten kunt indienen zijn EurostarsGlobalStars en de Eureka clusters Xecs (voorheen PENTA) en ITEA4.

Ook het Innovatiekrediet biedt mogelijkheden voor (aanvullende) financiering.

Openstaande oproepen

Eureka Cell-Based Technologies call Vlaanderen-Nederland

Nederland en Vlaanderen lanceren een gezamenlijke call, met als thema Cell-Based Technologies. De deadline voor het indienen van een pre-registratie is 1 maart 2022. De deadline voor het indienen van een volledig uitgewerkt voorstel is 2 mei 2022. Het Nederlandse budget voor deze call is € 1 miljoen. Wij voeren deze call uit in samenwerking met Health~Holland.

Lees meer over deze Cell-Based Technologies call

Eureka: cluster Xecs voor micro- en nano-elektronica

Het Eureka-cluster Xecs heeft als doel het tempo van duurzame industriële innovatie in de Electronics Components & Systems (ECS)-gemeenschap te versnellen. De deadline voor het indienen van een Project Outline is 25 februari 2022. Bij voldoende kwaliteit volgt een uitnodiging voor het indienen van een Full Project Proposal voor 27 mei 2022. Het budget voor deze Internationaal Innoveren-tender voor 2021 is € 10 miljoen. Het maximale budget per Nederlands consortium is € 4 miljoen.

Lees meer over deze cluster Xecs voor micro- en nano-elektronica call

GlobalStars-call Brazilië 2022

Nederland neemt samen met België (Wallonië), Finland, Portugal, Spanje, Turkije deel aan een call van GlobalStars met Brazilië. De call voor het indienen van internationale aanvragen staat nu open en sluit op 11 oktober 2022. Wilt u in Nederland voor financiering in aanmerking komen? Dan moet u na uw internationale aanvraag een aanvullende nationale subsidieaanvraag indienen. De openstellingsperiode hiervoor wordt binnenkort in de Staatscourant gepubliceerd.

Lees meer over deze call

Gesloten oproepen

Team IRIS helpt bij uw voorstel

Over indiening en eventuele afstemming met regelingen in andere landen kunt u contact opnemen met Team IRIS. Lees hoe Team IRIS u helpt bij uw voorstel.

Technology matchmaking

Team IRIS organiseert geregeld matchmaking evenementen en andere netwerk evenementen om u in contact te brengen met branchegenoten in Nederland en potentiële partners en financiers in het buitenland. Heeft u internationale ambities op het gebied van innovatie en technologie? Ga dan mee met één van onze technologie missies.

Team IRIS helpt u op weg

Team IRIS is het expertisecentrum voor marktgerichte internationale R&D-samenwerking. Wij helpen u graag bij het vormgeven van uw project, het zoeken naar partners in binnen- en buitenland en het vinden van de meest geschikte financieringsbronnen. Bekijk de lijst met onze specialisten. Zoekt u een contactpersoon over een specifiek programma in Horizon Europe? Bekijk dan het totaaloverzicht van onderwerpen en bijbehorende adviseurs.

In opdracht van:
  • Europese Unie (gefinancierd door)
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?