Aardgasvrij

Gepubliceerd op:
5 december 2018
Laatst gecontroleerd op:
8 juli 2022

Nederland is in 2050 een klimaatneutrale samenleving. Dit doel staat in het Klimaatakkoord. Naast dat het goed is voor het klimaat, maakt het ons ook minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Gemeenten en regio’s spelen hierin een grote rol door in de gebouwde omgeving van het aardgas af te stappen.

Aardgasvrij voor particulieren, VVE's en verhuurders

Wilt u weten wat er mogelijk is om woningen of gebouwen aardgasvrij te maken? Bekijk de pagina Verduurzamen woningen. Vraag ook bij uw gemeente naar de plannen rondom het aardgasvrij maken van woonwijken.

Aardgasvrij voor ondernemers

Ondernemers kunnen terecht op de pagina's Energie besparen nu en straks en Programma Verduurzaming Industrie (PVI).

Ondersteunende programma's

Er zijn meerdere programma’s die gemeenten en regio's ondersteunen bij de overgang naar aardgasvrij.

Subsidies en regelingen

Gemeenten en regio’s kunnen, bij de overgang naar aardgasvrij, gebruikmaken van onderstaande subsidies en regelingen. Dit is een selectie. Voor een completer overzicht gaat u naar onze Subsidie & Financieringswijzer. Hier kunt u zelf een selectie maken.

Voorbeelden uit de praktijk

Succesvolle praktijkverhalen laten ons zien wat er mogelijk is. Podium duurzame gebouwen van RVO geeft een overzicht van door RVO geselecteerde innovatieve, energiezuinige en duurzame projecten in de gebouwde omgeving. Op de website van RVO vindt u daarnaast regelmatig actuele praktijkverhalen.

Meer weten?

Vragen over Aardgasvrij?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?