Dierentuinvergunning wijzigen
U mag meestal pas iets in uw dierentuin veranderen als u daarvoor toestemming heeft. Wij beoordelen dan namelijk eerst of uw wijziging voldoet aan de regels van uw vergunning. Dit is bijvoorbeeld nodig als u uw dierentuin of dierencollectie wilt aanpassen of uitbreiden.
Wanneer een wijziging doorgeven
U geeft een wijziging door met het aanvraagformulier. Dat doet u als u:
- een nieuwe diersoort wilt toevoegen aan uw collectie;
- de aantallen of geslachtsverhouding van een diersoort wilt wijzigen;
- een diersoort in een ander verblijf wilt houden;
- een nieuw verblijf wilt bouwen;
- een verblijf (ingrijpend) wilt veranderen;
- de locatie van uw dierentuin gaat veranderen.
Wilt u uw dierenbestand doorgeven? Hiervoor hoeft u geen wijzigingsverzoek te doen. Op Dierenbestand versturen leest u hoe en wanneer u het dierenbestand doorgeeft.
Twijfelt u of u een wijzigingsverzoek moet doen? Neem dan contact met ons op via rvowetdieren@rvo.nl. We helpen u graag.
Uw wijzigingsverzoek voorbereiden
U gebruikt ons formulier op Mijn RVO om een wijziging door te geven. Het is verstandig om uw wijzigingsverzoek voor te bereiden. Wilt u weten welke gegevens u door moet geven? En welke bijlagen u meestuurt? U leest het op Dierentuinvergunning: aanvraag of wijziging voorbereiden.
Uw wijzigingsverzoek sturen
U stuurt uw wijzigingsverzoek via Mijn RVO. Bedrijven hebben voor hun aanvraag minimaal eHerkenning niveau 2+ en machtiging RVO diensten op niveau eH2+ nodig. Bent u een particulier? Dan logt u in met DigiD. Heeft u nog geen eHerkenning of DigiD? Vraag deze dan eerst aan.
Na uw verzoek
Nadat u een wijzigingsverzoek heeft gedaan, beoordelen wij deze. De verandering of uitbreiding moet voldoen aan de regels van uw vergunning. En aan de richtlijnen van het Besluit houders van dieren. Missen wij nog informatie? Dan vragen wij u om de informatie die ontbreekt. We kunnen uw aanvraag niet behandelen totdat deze compleet is.
Normaal duurt de behandeling van uw aanvraag 8 weken. Hebben we meer tijd nodig? Dan mogen we daar 16 weken over doen.
Behandeling van uw verzoek
Verandert u veel aan uw dierentuin? Dan is het soms nodig dat de visitatiecommissie (VCD) bij u langskomt. De commissie stuurt ons haar resultaten en geeft ons hierbij een advies over de aanpassing van uw vergunning. Het rapport van de commissie nemen we mee in het besluit.
Besluit op uw verzoek
Nadat we uw aanvraag hebben behandeld nemen wij een besluit. Wij sturen u een brief waarin staat of wij uw dierentuinvergunning aanpassen. Ook vindt u er de bevindingen van de VCD.
Voldoet u wijzigingsverzoek aan de regels? Dan passen wij uw dierentuinvergunning aan. In het besluit leest u of er voorschriften verbonden zijn aan de wijziging. Hier moet u zich aan houden.
Zijn wij van plan uw verzoek af te wijzen? Dan sturen wij u eerst een voorgenomen besluit. U kunt reageren op dit voornemen. Dit noemen we een zienswijze. In de brief leest u hoe u uw zienswijze indient. Of kijk op Reageren op voorgenomen besluit.
Stuurt u geen zienswijze in? Dan wijzen wij uw verzoek af en passen wij uw dierentuinvergunning niet aan.
Heeft u een zienswijze ingediend en wijzen wij uw verzoek af? Dan passen wij uw dierentuinvergunning niet aan. U leest in een brief waarom wij dit niet doen. U kunt in bezwaar gaan tegen dit besluit. Hoe dit werkt leest u in de brief. Of kijk op Bezwaar maken.
- Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur