Hart voor ondernemen: de grens over met SIB

Gepubliceerd op:
3 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
11 maart 2020

Ondernemer bent u in hart en nieren. Of u nu jong of oud bent, uw eerste internationale stappen zet, óf juist wil uitbreiden naar nieuwe markten. In de komende periode vertellen ondernemers wat hun hart sneller laat kloppen en hoe RVO ze hielp hun ambities te bereiken. In deze editie vertelt Lotte Leufkens van CloudCuddle haar verhaal.

CloudCuddle - Lotte Leufkens

Hulp van RVO

Lotte en RVO kennen elkaar al een tijdje. Een paar jaar geleden won zij een startup-award; zo is zij terechtgekomen bij RVO. Met de subsidieregeling Starters International Business (SIB) deed ze onderzoek naar het land met de beste zakelijke kansen voor haar. Wilt u ook weten hoe wij u kunnen helpen met internationaal zakendoen? Bekijk dan de video hieronder.

Lotte wil de Duitse markt op

Lotte Leufkens begon met CloudCuddle tijdens haar studententijd. CloudCuddle is een bedrijf dat bedtenten maakt voor meervoudig gehandicapte kinderen. RVO hielp Lotte met contacten in het buitenland. Lotte vertelt hierover: "We hebben met de SIB-voucher ontdekt hoe we het beste de Duitse markt op konden gaan".

Nieuwe markten verkennen met SIB

Lotte koos ervoor om haar producten te verkopen in het buitenland. Zij wist hiermee haar risico's beter te spreiden. Heeft u ook internationale ambities, maar weet u niet precies waar u moet beginnen?

Wij kunnen u hierbij helpen met de SIB-vouchers. U kunt samen met een coach werken aan een concreet actieplan. Maar ook deelnemen aan een beurs in het buitenland of advies krijgen op internationaal juridisch of fiscaal gebied.

Vrouwelijk ondernemerschap

Er zijn relatief weinig vrouwen die internationaal ondernemen. Lotte doet mee aan de campagne 'Groei over Grenzen' en wil vrouwen hiermee inspireren. Heeft u ook internationale ambities? Een ambassade kan u hierbij helpen. Meld u aan en kom virtueel op de koffie bij een ambassadeur. 

Internationaal ondernemen in de praktijk

Naast Lotte zijn er nog meer ondernemers die internationaal succesvol zijn. Wilt u weten hoe zij het aanpakken? En hoe RVO hen heeft geholpen? Lees dan hun verhalen!

Bent u tevreden over deze pagina?