Podcastserie No Harm - Do Good

Laatst gecontroleerd op:
5 augustus 2022
Gepubliceerd op:
22 april 2022

Voor ondernemers die internationaal zakendoen biedt RVO een achtdelige podcastserie over verantwoord ondernemen over de grens. In No Harm - Do Good komen bedrijven aan het woord die hun ervaringen en tips delen rond Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

podcasts IMVO No harm Do good

In onze wekelijkse podcastserie No Harm - Do Good hoort u inspirerende verhalen over ondernemen in het buitenland. Verhalen van ondernemers die hun business uitbreiden over de grens, maar niet zonder na te denken over de gevolgen voor mens, dier, milieu en maatschappij.  Zij zijn bewust bezig met de risico's én de kansen, zodat zij een positieve impact kunnen maken op de wereld om hen heen.

Podcast 1: Circulaire economie en de blockchain (Circularise, Jordi de Vos)

Jordi de Vos is mede-oprichter van Circularise, een bedrijf dat zich inzet voor een volledig circulaire economie. Dit doet hij door het ontwikkelen van een transparante blockchain. In deze aflevering hoor je ook Corina Kerkmans, coördinator maatschappelijk verantwoord ondernemer bij RVO. Zij weet alles van due diligence en circulaire economie. Hoe gaan we uiteindelijk een volledig circulaire economie bereiken? En hoe helpt RVO Jordi bij het waarmaken van zijn droom? Je hoort het in deze aflevering van No Harm - Do Good.

Podcast 2: Duurzaam onder de dekens (Yumeko, Rob van den Dool)

Rob van den Dool is een echte first-impact ondernemer. Rob is mede-oprichter van de onderneming Yumeko. Dit bedrijf produceert en verkoopt duurzaam beddengoed. In deze aflevering hoor je hoe Rob als een van de eerste ondernemers bezig was met impact maken en tegen welke uitdagingen hij aan loopt. Ook hoor je Ester Kruk, zij werkt bij het team strategie en ontwikkeling van de afdeling Internationaal Ondernemen bij RVO, en zoomt in op de verschillen tussen MVO en de SDG’s. 

Podcast 3: Een fabriek in China (Bugaboo, Lise Hordijk)

Bugaboo ken je van de kinderwagens, die ze maken van gebruikte materialen. Het bedrijf heeft hoge ambities voor een volledig circulaire toekomst. Daarom stellen zij als doel om in 2035 geen CO2 uit te stoten. Lise Hordijk is sustainable manager bij Bugaboo en vertelt over de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, en als je een fabriek in China hebt.

Podcast 4: Circulaire beautyproducten (Arkive, Sinem Tuncer)

In deze aflevering hoor je Sinem Tuncer, van Arkive. Arkive verkoopt afgeschreven beautyproducten. Ze vertelt over circulariteit, waarom er zoveel onbegrip over is, en waarom zij gemotiveerd is dat te veranderen. Je hoort ook hoe multinationals tegen dit MVO-vraagstuk aankijken.   De expert van de aflevering is Sandra Kolodzinskyi, van RVO. Ze weet alles over circulair ondernemen.

Podcast 5: Het eerste klimaatneutrale ei (Kipster, Ruud Zanders)

Ruud Zanders is de oprichter van Kipster. Kipster heeft inmiddels als eerste bedrijf ter wereld het klimaatneutrale ei geïntroduceerd. In deze podcast hoor je ook Ivo Walsmit. Hij is teammanager van het team Strategie en Duurzame Impact binnen de afdeling international development bij RVO, en weet alles over biodiversiteit en de verschillende SDG's die hier bij horen. 

Podcast 6: Schoon drinkwater voor iedereen (Join the Pipe, Geraldo Vallen) 

Join the Pipe verkoopt gefilterd kraanwater. Het doel: schoon drinkwater voor iedereen. In deze aflevering vertelt oprichter Geraldo Vallen over de uitdagingen die internationaal ondernemen met zich meebrengt. Hoe krijg je in het buitenland de juiste mensen te spreken? En hoe zorg je ervoor dat je een vertrouwensband met deze mensen opbouwt? Je hoort het in deze aflevering van No Harm - Do Good.

Podcast 7: Hamamdoeken voor een betere toekomst (Oxious, Ester Smit)

In deze aflevering hoor je Ester Smit. Zij heeft samen met haar compagnon Loes Stapper de onderneming Oxious opgericht. Dit is een bedrijf dat duurzaam badtextiel maakt. Daarbij zet het zich in voor goede arbeidsomstandigheden voor de vrouwen die in hun fabriek in Turkije werken. Ook hoor je in deze aflevering Anne Kempers. Zij is projectleider bij het Fonds bestrijding kinderarbeid bij de RVO en weet alles over goede arbeidsomstandigheden mogelijk maken en kinderarbeid tegengaan.

Vragen over de podcasts?

Bent u tevreden over deze pagina?