Zakenpartners vinden in België

Gepubliceerd op:
10 juni 2013
Laatst gecontroleerd op:
24 april 2024

Zakenpartners kunnen het betreden van een nieuwe markt makkelijker maken. Zoekt u een zakenpartner in België? Dat kan op verschillende manieren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan u helpen bij het vinden van de juiste partner.

Heeft u vragen over het vinden van een zakenpartner in België? Of over andere exportzaken? Neem dan contact op met ons. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over uw exportmogelijkheden.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN.

Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Plan een adviesgesprek met ons! Dan gaan we samen op zoek naar mogelijke zakenpartners voor uw bedrijf.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen, is door deel te nemen aan evenementen. Bij onze evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Agroberichten Buitenland

Bent u actief in de agro- en voedselsector? Kijk dan eens in de agenda van de LNV-raad voor interessante evenementen in uw land en sector. Kies hiervoor uw land en 'agenda'.

Verken de Belgische markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u contacten leggen en tegelijkertijd uzelf oriënteren op de Belgische markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u hierover persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf op zoek gaan naar interessante beurzen. De website Beurskalender biedt een overzicht van alle beurzen in België. Verder zijn er internationale websites die soortgelijke overzichten bieden. Selecteer hierbij België als land, plus de onderwerpen die voor u belangrijk zijn. Zo krijgt u een relevant overzicht. Enkele voorbeelden zijn:

Zakenpartner vinden in België (video)

Kies uit een databank met duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Goed om te weten als u zakendoet met Belgen

Als u voor het eerst zakendoet met een Belgische zakenpartner, is het goed om u te verdiepen in de Belgische gang van zaken op dit gebied. Hieronder vindt u handige informatie.

Agenten en distributeurs

Exporteren naar België lijkt simpel, omdat er geen douaneformaliteiten zijn. Toch is het aan te raden een tussenpersoon in te schakelen. België bestaat uit drie gewesten en drie gemeenschappen die eigen bevoegdheden hebben en zelfstandig wetteksten kunnen aannemen. Hierdoor kunnen er in verschillende delen van België andere regels en verordeningen gelden. Wat betekent dit voor de afzet van uw product of dienst? Ook de taal kan invloed hebben op uw verkoopproces.

Wij kunnen u verder helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bent u op zoek naar een tussenpersoon met een goed netwerk? Overweeg dan om samen te werken met Belgische distributeurs/groothandels. Deze hebben vaak een uitgebreid netwerk en kennen de retailers goed.

Belgische Zakencultuur

Hoewel we buurlanden zijn, zijn er grote cultuurverschillen in de manier van zakendoen tussen België en Nederland. Verdiep u daarom ook in de Belgische zakencultuur, voordat u in zee gaat met een Belgische zakenpartner. Onze zakelijke do's-and-don'ts voor België helpen u daarbij op weg.

Zakenpartner vinden in het buitenland?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?