Regional Business Development Team Nordics & Baltics

Gepubliceerd op:
1 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
3 december 2020

Bij het zakendoen in de Nordics & Baltics kan een uitgebreid lokaal netwerk u enorm helpen. Het is ook handig als u weet waar in deze regio er kansen liggen voor uw bedrijf. Wilt u hulp bij het vinden van een zakelijk netwerk en kansen? Maak dan gebruik van de gratis diensten van het Regional Business Development Team Nordic & Baltics, onze economische post ter plekke.

De dienstverlening van het Regional Business Development Team Nordics & Baltics bestrijkt Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen, Zweden, Estland, Letland en Litouwen. Het team doet onderzoek naar marktkansen, brengt de lokale vraag, projecten en leads in kaart en gaat op zoek naar geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen. Vervolgens werkt het team – vaak in samenspraak met bedrijven – een plan uit om samen de kansen te verzilveren. Daarbij worden verschillende instrumenten en programma's ingezet en wordt intensief samengewerkt met belangrijke partnerorganisaties in Nederland.

Sectoren

De focus van het team ligt op de sectoren infrastructuur, bouw, LSH (life sciences & health) en logistiek. In de Baltische staten wordt ook gekeken naar opkomende sectoren zoals offshore windenergie, groene waterstof, cybersecurity en afvalmanagement.

Het team ondersteunt bij voorkeur innovatieve en duurzame mkb-bedrijven met een unique selling proposition. Zo'n bedrijf moet voldoende ervaring en mogelijkheden hebben om in enkele landen in de regio te gaan opereren. Ook brengt het team regelmatig grootbedrijven en start-ups/scale-ups verder.

Nederlands economisch netwerk

Het Regional Business Development Team is een onderdeel van het Nederlands economisch netwerk in de Nordics & Baltics. Samen met de ambassades en andere belangrijke partners worden (digitale) netwerk- of matchmakingevenementen in de regio en in Nederland georganiseerd. Het team is ook regelmatig aanwezig op (digitale) beurzen en seminars.

Het Regional Business Development team

Hijman van Praag - Regional Business Developer Nordics & Baltics, standplaats Kopenhagen
T: +45 314 941 40
E: hijman-van.praag@minbuza.nl

Marcus Scoliège - Business Developer Scandinavia, standplaats Gotenburg
T: +46 731 444 119
E: marcus.scoliege@minbuza.nl

Margot Roose – Business Developer Baltics & Finland, standplaats Tallinn
T: +372 536 366 93
E: margot.roose@minbuza.nl

Vragen over de Regional Business Developers

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?