Zakenpartners vinden in Italië

Gepubliceerd op:
17 juni 2013
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2021

Zoekt u een zakenpartner in Italië? Dan kunt u op verschillende manieren contacten leggen. Op deze pagina leest u welke mogelijkheden er zijn en hoe wij u hierbij kunnen helpen.

Onze informatie is met zorg samengesteld, maar houdt nog geen rekening met de volledige impact van de coronacrisis. Wanneer we meer informatie hebben, passen wij de tekst aan. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Heeft u vragen over het vinden van een zakenpartner in Italië? Of over andere exportzaken? Neem dan contact op met ons. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over uw exportmogelijkheden.

Vind de juiste zakenpartner via ons netwerk

Het kan lastig zijn om de juiste zakenpartner te kiezen. Met onze hulp vindt u snel een geschikte buitenlandse partner. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of internationale organisaties zoals de VN. Ons buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) opent deuren die anders gesloten zouden blijven. Zo kunnen onze adviseurs bijvoorbeeld zorgen voor een persoonlijke introductie bij geïnteresseerde zakenpartners.

Vraag Zakenpartnersupport Op Maat aan

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees hoe we met Zakenpartnersupport Op Maat samen met u op zoek gaan naar geschikte partijen. Of neem direct contact op om een gratis adviesgesprek hierover in te plannen met één van onze adviseurs.

Ontmoet zakenpartners op een evenement

Een andere manier om zakelijke contacten te leggen is door deel te nemen aan evenementen. In ons overzicht van evenementen vindt u interessante seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen. Als u het juiste land selecteert ziet u gelijk de evenementen die relevant zijn voor uw plannen.

Verken de markt op een handelsbeurs

Op vak- en handelsbeurzen kunt u netwerken en tegelijkertijd uzelf oriënteren op de Italiaanse markt. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Wilt u persoonlijk advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke beurzen relevant zijn voor uw plannen.

U kunt ook zelf beurzen uitzoeken. Er zijn websites die overzichten bieden van beurzen in Italië, zoals de Associazione Esposizioni e fiere Italiane.

Verder zijn er ook veel internationale websites die overzichten bieden van Italiaanse beurzen. Selecteer hierbij 'Italië' en de onderwerpen die voor u belangrijk zijn, zodat u een nuttig overzicht krijgt. Enkele voorbeelden zijn:

Kies uit een databank met duizenden zakenpartners

Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:

  • Agenten
  • Distributeurs
  • Productiepartners
  • Partners voor technologische ontwikkeling
  • Partners voor licentieovereenkomsten
  • Partners voor research & development

Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.

Goed om te weten als u zakendoet met Italianen

Als u voor het eerst zakendoet met een Italiaanse zakenpartner, is het goed om u te verdiepen in de Italiaanse gang van zaken op dit gebied. Hieronder vindt u handige informatie.

Agent, importeur of distributeur?

De Italiaanse markt kunt u rechtstreeks bewerken, zonder tussenpersoon in binnen- of buitenland. Belangrijk daarbij is dat u Italië zo goed mogelijk leert kennen als exportbestemming. Italië kent grote economische en culturele verschillen.

Zoekt u toch agenten? Dan is het aan te raden deel te nemen aan één van de regionale ontmoetingen van de organisatie Forum Agenti. Daar kunt u rechtstreekse contacten leggen met Italiaanse handelsagenten.

Het gaat daarbij niet altijd om de 'traditionele' handelsagent zoals wij die kennen. Vaak treden ze op als 'makelaar' of werken ze voor een vaste vergoeding als contactpersoon. Dit gebeurt veel in de industrie en zeker bij de overheidsinstellingen.

Een andere methode om agenten te vinden binnen een sector is om advertenties te plaatsen in vooraanstaande kranten, zoals de Corriere della Sera, of La Repubblica, of specifieke websites voor agenten.

Er zijn twee brancheorganisaties waarin (handels)agenten en vertegenwoordigers verenigd zijn. De informatie van deze organisaties is alleen in het Italiaans beschikbaar:

Italiaanse zakencultuur

Als u voor het eerst in zee gaat met een Italiaanse zakenpartner, is het ten slotte goed om u te verdiepen in hun zakencultuur. Onze zakelijke do’s-and-don’ts voor Italië helpen u daarbij op weg.

Zakenpartner vinden in het buitenland?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?