Marktrapport Zuid-Korea: kansen in de architectuursector

Laatst gecontroleerd op:
11 december 2023
Gepubliceerd op:
19 april 2021

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de ambassade in Seoul, de landbouwraad en het IA-netwerk publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Zuid-Korea. Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Architecture & Urban Design in the Republic of Korea'. U kunt het rapport direct ontvangen via het aanvraagformulier.

Rapport 'Architecture & Urban Design in the Republic of Korea'

De Nederlandse ambassade in Seoul heeft in februari 2021 het Engelstalige rapport 'Architecture & Urban Design in the Republic of Korea' gepubliceerd. In dit rapport krijgt u een overzicht van de huidige Zuid-Koreaanse architectuursector, welke kansen er liggen en hoe u daarop kunt inspelen.

Achtergrond van de architectuur in Zuid-Korea

Het ontwerpen van innovatieve en creatieve oplossingen was vroeger een uitdaging. Dit kwam doordat de architectuur lang ondergeschikt was aan de bouwsector, die gericht was op standaard, eenvoudig te bouwen ontwerpen.

In de laatste decennia is dit veranderd. De Koreaanse architectuurmarkt heeft nu een geschatte waarde van € 5 tot € 7 miljard en neemt wereldwijd de 9e plaats in. Ongeveer 10% van de architecten in Zuid-Korea is internationaal.

Kansen voor Nederlandse architecten in Zuid-Korea

Conceptontwerpen

Vanwege het gebrek aan de benodigde kennis van lokale materialen en bekendheid met lokale bouwvoorschriften, is het voor buitenlandse spelers uitdagend om toegang te krijgen tot de bouwtoezichtmarkt. Buitenlandse spelers zijn vaak betrokken bij conceptontwerpen en schematische ontwerpen. Om de Koreaanse markt succesvol te betreden is samenwerking met een lokale partner nodig.

Creatieve en markante structuren ontwerpen

Verscheidene Nederlandse architecten hebben al succesvol projecten uitgevoerd in Zuid-Korea. Voor Zuid-Koreaanse klanten is het werken met prestigieuze Nederlandse architecten aantrekkelijk. Nederlandse architecten staan erom bekend creatieve, opvallende en markante structuren te kunnen ontwerpen.

Stadsvernieuwing

Stadsvernieuwing is een onderwerp waar Nederlandse architecten bekend om staan. Dat onderwerp biedt interessante kansen voor buitenlandse bedrijven. Dit omdat veel van Zuid-Korea's residentiële, commerciële en industriële faciliteiten aan vervanging of vernieuwing toe zijn. Daarnaast verschuiven overheidsprojecten van focus op kosten naar focus op vorm, functie en aantrekkelijkheid.

Zuid-Korea organiseert het hoogste aantal internationale ontwerpwedstrijden ter wereld. Deze staan open voor inzendingen uit alle landen, wat kansen creëert voor buitenlandse architecten.

3 Tips voor de Zuid-Koreaanse architectuurmarkt

1. Leer de Zuid-Koreaanse cultuur goed kennen

Om de markt succesvol te betreden, is kennis van de unieke cultuur en de bedrijfsprocessen in Korea vereist. Goede banden onderhouden met relevante stakeholders is de belangrijkste succesfactor.

2. Neem deel aan evenementen

Nederlandse architecten kunnen aandacht trekken door deel te nemen aan nationale en internationale evenementen. Deelnemen aan een consortium met een ontwikkelaar, bouwbedrijf en internationale investeerder, kan een goede springplank zijn. Kleinere bedrijven kunnen de aandacht trekken door gezamenlijk hun portfolio's te presenteren tijdens seminars en workshops.

3. Neem contact op met de ambassade

De ambassade in Seoul kan bemiddelen bij deelname aan zulke evenementen. Maak gebruik van elke gelegenheid om contact te leggen met belangrijke relaties en vergroot uw kansen in Zuid-Korea.

Ontvang direct het gratis rapport

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul onderstaand formulier in en ontvang het rapport direct in uw mailbox.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?