Vergunningsaanvraag voor Aardgasbuffer Zuidwending
Energystock BV vroeg een vergunning aan voor de aardgasbuffer Zuidwending volgens de Wet natuurbescherming (Wnb). De activiteiten die Energystock BV uitvoert kunnen invloed hebben op de Natura 2000-gebieden Lieftinghsbroek, Drouwenerzand en Zuidlaardermeergebied. De minister voor Natuur en Stikstof heeft besloten de vergunningaanvraag af te wijzen. Volgens haar is er geen vergunning nodig voor de Aardgasbuffer
De minister maakte hierover een ontwerpbesluit bekend. U kon een zienswijze doorgeven van 15 maart tot en met 26 april 2022. Wij hebben geen zienswijzen ontvangen. De minister heeft het ontwerpbesluit daarom omgezet in een definitief besluit. De inhoud hiervan blijft hetzelfde.
Besluit bekijken
In het definitieve besluit over de vergunningsaanvraag leest u de beslissing van de minister. Ook vindt u hier het ontwerpbesluit en alle bijlagen die bij het besluit horen. De inhoud van het besluit blijft hetzelfde.
- Definitief besluit Aardgasbuffer Zuidwending (pdf)
- Ontwerpbesluit Aardgasbuffer Zuidwending (pdf)
- Bijlage 1: Memo Stikstofdepositie aardgasbuffer Zuidwending (pdf)
- Bijlage 2: AERIUS Calculator berekening Zuidwende (pdf)
- Bijlage 3: AERIUS Calculator berekening Zuidwende vergelijking (pdf)
- Bijlage 4: Aanvullingsverzoek aardgasbuffer Zuidwending (pdf)
- Bijlage 5: WM-vergunning 2005 Zuidwending (pdf)
- Bijlage 6: MER bij WM-vergunning 2005 Zuidwending (pdf)
- Bijlage 7: Natuurtoets bij WM-vergunning 2005 Zuidwending (pdf)
Reageren op definitief besluit
U kunt niet in beroep gaan tegen het definitieve besluit. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen. Daarom heeft de minister het ontwerpbesluit definitief gemaakt. Het definitieve besluit verschilt inhoudelijk niet van het ontwerpbesluit.
Waren er wel zienswijzen binnengekomen? En verschilde het definitieve besluit inhoudelijk van het ontwerpbesluit? Dan waren er wel mogelijkheden geweest om in beroep te gaan.
Meer weten over het indienen van een zienswijze?
Wij begrijpen dat u misschien vragen heeft over de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (UOV). Kijk voor meer informatie op Reageren op projecten met invloed op natuur.