Visreis doorgeven vaartuigen van 12 meter of langer

Laatst gecontroleerd op:
3 april 2024
Gepubliceerd op:
8 juni 2021

Bent u kapitein van een vissersvaartuig van 12 meter of langer? Dan houdt u de gegevens van uw visreizen bij in het elektronisch logboek aan boord. Wij verwerken deze gegevens voor het beheer van quota. En ook voor meer inzicht in de visserij en visbestanden.

Visreis doorgeven

U stuurt berichten met de software van uw provider E-Catch, Pefa of Chartworx. Deze systemen sturen de gegevens naar ons. Daarna komen deze in het vangstregister.

Wij controleren of u de berichten op tijd heeft gestuurd en of deze compleet zijn.

Vraag stellen of storing melden?

U kunt ons een WhatsApp-bericht sturen of bellen op het nummer 088 042 00 00. Of stuur een e-mail naar vangstregistratie@rvo.nl.

Tijdens kantoortijden reageren wij zo snel mogelijk. U kunt ons bellen buiten kantoortijden, maar wel alleen als er spoed is bij uw situatie. Bijvoorbeeld als u een bericht niet op tijd verstuurd krijgt door een storing.

Verplichte berichten

Welke berichten u doorgeeft, hangt af van uw visreis. Er zijn een aantal verplichte berichten. U ziet deze op de afbeelding hieronder. In de uitklapmenu's onder de afbeelding lichten we de berichten toe. Sommige berichten zijn niet voor iedereen verplicht. Daarom staan deze wel in de uitklapmenu's, maar niet op de afbeelding.

Verplichte berichten visreis

Tips voor een goede vangstregistratie

Gebruik onze tips voor een goede vangstregistratie. Zo voorkomt u dat u een bericht moet aanpassen.

Veelgestelde vragen

Wetten en regels

Wilt u meer weten over de berichten die u aan ons doorgeeft? Of over de regels buiten de Europese wateren? U leest hier meer over in de Uitvoeringsverordening (EU) Nr. 404/2011 van de Commissie.

Vragen over elektronisch logboek?

Neem contact met ons op:

088 042 00 00
vangstregistratie@rvo.nl

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?