Visreis doorgeven vaartuigen van 12 meter of langer

Gepubliceerd op:
8 juni 2021
Laatst gecontroleerd op:
1 juli 2022

Bent u kapitein van een vissersvaartuig van 12 meter of langer? Dan houdt u de gegevens van uw visreizen bij in het elektronisch logboek aan boord. Wij verwerken deze gegevens voor het beheer van quota. En voor meer inzicht in de visserij en visbestanden.

Visreis doorgeven

U stuurt berichten met de software van uw provider E-Catch, Pefa of Chartworx. Deze systemen sturen de gegevens naar ons. Daarna komen deze in het vangstregister. Welke berichten u doorgeeft, hangt af van uw visreis. U stuurt in ieder geval deze berichten:

  • vertrek uit de haven: DEP-bericht
  • vangstopgave: FAR-bericht (voor 24:00 uur UTC)
  • verwachte terugkeer naar haven: PRN-bericht
  • stoppen met vissen: EOF-bericht
  • aankomst in haven: RTP-bericht
  • aangifte van aangelande vangst: LAN-bericht

Wij controleren of u de berichten op tijd heeft gestuurd en of deze compleet zijn.

Vraag stellen of storing melden?

U kunt ons een WhatsApp-bericht sturen of bellen op het nummer 088 042 00 00. Of stuur een e-mail naar vangstregistratie@rvo.nl.

Tijdens kantoortijden reageren wij zo snel mogelijk. U kunt ons bellen buiten kantoortijden, maar wel alleen als er spoed is bij uw situatie. Bijvoorbeeld als u een bericht niet op tijd verstuurd krijgt door een storing.

5 tips voor een goede vangstregistratie

Zorg ervoor dat u de berichten goed doorgeeft. Daardoor krijgt u het aan boord makkelijker en voldoet u aan alle verplichtingen. Volg de tips hieronder voor een goede vangstregistratie. Deze tips gaan over de vangstregistratie in uw elektronisch logboek aan boord.

Wetten en regels

Wilt u meer weten over de berichten die u aan ons doorgeeft? Of over de regels buiten de Europese wateren? U leest hier meer over in de Uitvoeringsverordening (EU) Nr. 404/2011 van de Commissie.

Vragen over elektronisch logboek?

Neem contact met ons op:

088 042 00 00
vangstregistratie@rvo.nl

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?