Open voor aanvragen

ISDE: Zonneboiler zakelijke gebruikers

Gepubliceerd op:
22 december 2020
Laatst gecontroleerd op:
15 september 2022

Bent u een zakelijke gebruiker? Dan kunt u met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) uw gebouw of uw te verhuren woning verduurzamen met een zonneboiler.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:

  • U vraagt eerst subsidie aan, voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de zonneboiler.
  • De zonneboiler is een nieuw product en is dus geen tweedehands / gebruikt product en bestaat uit collectoren en een boilervat.
  • U laat de zonneboiler installeren in een bouwwerk waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd voor of op 30 juni 2018.
  • De installatie is gedaan door bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U neemt de zonneboiler in gebruik binnen 12 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft geen recht op subsidie als er al eerder subsidie is verstrekt voor de zonneboiler. Ook heeft u geen recht op subsidie als u hiervoor fiscaal voordeel krijgt binnen de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Apparatenlijst

Check voordat u een aanschaf voor een zonneboiler gaat doen eerst de Apparatenlijst Zonneboilers. Staat uw zonneboiler op de lijst? Vermeld dan bij uw aanvraag de meldcode van de zonneboiler. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Vanaf 26 januari 2022 heeft u recht op de verhoogde subsidiebedragen voor zonneboilers. Dit geldt voor aanvragen die vanaf 26 januari zijn ingediend en waarbij de zonneboiler is geïnstalleerd op of na 1 januari 2022. Is uw zonneboiler voor 1 januari 2022 geïnstalleerd? Dan geldt het lagere bedrag van 2021.

Staat uw zonneboiler niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de productbeschrijving en technische documentatie van uw zonneboiler mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen apparaat niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.

Aanvragen

Doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden.

 

Na uw aanvraag

U krijgt direct na uw aanvraag een ontvangstbevestiging via e-mail. Daarin staat het referentienummer van uw aanvraag. U vindt de bevestiging ook terug als u inlogt. Het staat dan onder Ontvangstbevestiging.

Lees verder bij stap 4 wat er na uw aanvraag gebeurt

Vragen over ISDE?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?