Open voor aanvragen

ISDE: Zonneboiler zakelijke gebruikers

Gepubliceerd op:
22 december 2020
Laatst gecontroleerd op:
17 mei 2023

Bent u een zakelijke gebruiker? Dan kunt u met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) uw gebouw of uw te verhuren woning verduurzamen met een zonneboiler.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie:

  • U vraagt eerst subsidie aan, voordat u een koopovereenkomst sluit met de leverancier van de zonneboiler.
  • Zakelijke partijen komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler. Dit geldt voor rechtspersonen, maatschap, stichting, vof en cv.
  • De zonneboiler is een nieuw product en is dus geen tweedehands of gebruikt product en bestaat uit collectoren en een boilervat.
  • U laat de zonneboiler installeren in een gebouw/woning met een bouwjaar van voor 1 januari 2019. Of u kunt aantonen dat de omgevingsvergunning van het bouwwerk voor 1 juli 2018 is aangevraagd.
  • De installatie is gedaan door bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U neemt de zonneboiler in gebruik binnen 24 maanden nadat u de beslissing over de subsidieaanvraag heeft ontvangen.
  • U heeft geen recht op subsidie als er al eerder subsidie is verstrekt voor de zonneboiler. Ook heeft u geen recht op subsidie als u hiervoor fiscaal voordeel krijgt binnen de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Aanvragen

Doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden.

Meldcodelijst

Check voordat u een aanschaf voor een zonneboiler gaat doen eerst de Meldcodelijst zonneboilers. Staat uw zonneboiler op de lijst? Vermeld dan bij uw aanvraag de meldcode van de zonneboiler. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw zonneboiler niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de productbeschrijving en technische documentatie van uw zonneboiler mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen maatregel niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.

Na uw aanvraag

U krijgt direct na uw aanvraag een ontvangstbevestiging via e-mail. Daarin staat het referentienummer van uw aanvraag. U vindt de bevestiging ook terug als u inlogt. Het staat dan onder Ontvangstbevestiging.

Lees verder bij stap 4 wat er na uw aanvraag gebeurt

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?