Vervroegd verbod op pelsdierhouderij

Gepubliceerd op:
5 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
20 februari 2024

Bent u pelsdierhouder? Op 8 januari 2021 ging het vervroegd verbod op de pelsdierhouderij in. U bent dus gestopt met uw onderneming. Dit gebeurt 3 jaar eerder dan gepland. Dit was nodig om te voorkomen dat het coronavirus op pelsdierhouderijen bleef rondgaan.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle regelingen voor pelsdierhouders.

Subsidie sloop en ombouw

Op de pagina Pelsdierhouderij slopen en ombouwen leest u alles over de subsidie voor het slopen en ombouwen van uw bedrijf. Bijvoorbeeld wat u moet doen als u de subsidie al heeft aangevraagd. Of als u die al heeft ontvangen. U kunt het Stappenplan aanvraag pelsdierhouderij slopen en ombouwen volgen als u een aanvraag wilt doen. Op Maximale subsidie pelsdierhouderij slopen en ombouwen leest u hoeveel subsidie u maximaal kunt krijgen.

Sociaal Economisch Plan

Er is ook een Sociaal Economisch Plan (SEP) voor ondernemers en medewerkers uit de pelsdierhouderij. Hiermee kunt u de kosten voor advies en omscholing vergoed krijgen. Wilt u meer informatie over het SEP? De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE) helpt u hierbij.

Compensatie pensioenschade

Door de Wet verbod pelsdierhouderij moest u stoppen met uw pelsdierhouderij. Dit kan gevolgen hebben voor uw pensioenvoorziening. In heel uitzonderlijke situaties komen wij u tegemoet met een compensatie. Meer informatie vindt u op Compensatie pensioenschade pelsdierhouders.

Nadeelcompensatie

Het vervroegd verbod heeft gevolgen voor u als pelsdierhouder. U lijdt schade omdat u 3 jaar eerder moet stoppen. Daarom had u waarschijnlijk recht op nadeelcompensatie. Alle informatie leest u op de pagina Nadeelcompensatie.

Tijdlijn pelsdierhouderij slopen en ombouwen

Op de afbeelding hieronder ziet u welke stappen u volgt als u de subsidie voor de sloop- en ombouwsubsidie aanvroeg.

Meer informatie

Wij hebben voor u de antwoorden op de veelgestelde vragen verzameld:

U kunt ook terecht bij de NFE en bij de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO).

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?