Duurzaam met energie

Gepubliceerd op:
2 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
21 december 2020

Zelf energie opwekken. Dat vraagt meestal best een investering. Investeert u als veehouder in energiezuinige technieken en duurzame energie? Met onze fiscale Energie-investeringsaftrekregeling (EIA) krijgt u een deel van uw investering terug. Bent u glastuinbouwer? Dan kunt u misschien ook subsidie krijgen.

Investeringsaftrek voor veehouderijen

Doet u als veehouder investeringen? En investeert u in bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan, zoals energie-efficiënte melkkoeling en gebruik van duurzame energie? Met de fiscale Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u investeringsaftrek krijgen.

Investeringsaftrek voor glastuinbouwers

Doet u als glastuinbouwer investeringen? En investeert u in bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan, zoals energiezuinige klimaatregeling en zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking? Met de fiscale Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u investeringsaftrek krijgen. Investeert u ook/alleen in een duurzame en milieuvriendelijke kas of teelt? Dan kunt u ook kiezen voor de MIA\Vamil.

Rentekorting met groenverklaring

Gaat u investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen, zonnecollectoren of een windmolen? En heeft u daarvoor een lening nodig? Met een groenverklaring krijgt u korting op de rente van de lening. Lees meer op Regeling groenprojecten of praat erover met uw bank.

Meer weten?

Lees meer op Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers. Investeert u als veehouder in een apparaat dat of techniek die (op een andere manier) goed is voor het milieu? U kunt misschien beter de regeling MIA/Vamil gebruiken. Lees meer hierover op Innovatieve veehouderijen.

Bekijk alle subsidies over energie besparen in onze Subsidie- en financieringswijzer.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?