EED energie-auditrapport: indienen of registreren

Gepubliceerd op:
3 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
22 maart 2023

Wilt u een EED energie-auditrapport indienen? Of wilt u zich alleen registreren als u geen rapport hoeft in te dienen? Op deze pagina leest u hoe uw rapport indient en waarom wij om registratie vragen.

Bijlagen bij uw aanvraag

Met uw indiening stuurt u het EED energie-auditrapport mee. Wij raden u aan de sjablonen voor het EED energie-auditrapport te gebruiken. Deze sjablonen bevatten namelijk alle noodzakelijke elementen van het rapport. U vindt de sjablonen onderaan deze paragraaf.

Er zijn 3 sjablonen beschikbaar:

  • het concernrapport
  • het vestigingsrapport auditplicht
  • het gecombineerde vestigingsrapport voor de auditplicht en onderzoeksplicht (binnenkort beschikbaar)

Door eerst de vestigingsrapporten op te stellen, kunt u deze samen met het concernrapport combineren tot één ondernemingsrapport waarin uw gehele onderneming beschreven is. Dit rapport dient u bij ons in.

U mag ook een eigen format gebruiken. Bekijk dan op Energie-audit EED welke elementen u moet opnemen in de rapporten.

Wij vragen u om de adresgegevens van alle vestigingen binnen uw onderneming op te geven. Zet daarom voordat u het rapport indient, alle adresgegevens op een rij. U kunt hiervoor het Sjabloon Vestigingen EED gebruiken. U vindt dit sjabloon binnenkort onderaan deze paragraaf.

Intermediair machtigen

U kunt ook een intermediair machtigen die voor u het EED energie-auditrapport indient. Dan hoeft u zelf geen eHerkenning aan te vragen. Wel blijft u verantwoordelijk voor de inhoud van wat is ingediend. Het bewijs van uw machtiging aan de intermediair hoeft u niet op te sturen. Per onderneming kan maar één persoon rapporteren.

EED energie-auditrapport indienen

Vanaf 1 juli 2023 dient u uw EED energie-auditrapport online bij ons in. U logt in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u met machtiging RVO-diensten eHerkenning2 nodig.

Registreren bij geen auditplicht

Geeft uw onderneming een alternatieve invulling aan de EED-auditplicht? Of heeft u geen auditplicht, maar wel een brief van ons gekregen? Registreert u zich dan online bij ons. Wij sturen u in beide gevallen na controle een bevestiging dat u geen rapport hoeft in te dienen.

Na uw indiening of registratie

Na het indienen van uw rapport ontvangt u per e-mail een ontvangstbevestiging met een referentienummer. Gebruik dit referentienummer voor vragen en correspondentie over uw indiening.

Wij kijken of uw energie-auditrapport compleet is en aan de criteria voldoet. Als dat zo is, krijgt u hiervan een bevestiging. Op basis van uw rapport kunnen wij aanvullende vragen hebben over uw onderneming of het rapport. In dat geval krijgt u bericht van ons.

Dien uw EED energie-auditrapport op tijd in. Als u het verslag te laat indient, kunnen wij u een dwangsom opleggen.

Bent u tevreden over deze pagina?