EED energie-auditverslag: indienen of registreren

Gepubliceerd op:
3 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
25 augustus 2021

U wilt een EED auditverslag indienen of u registreren als u geen verslag hoeft in te dienen.

Lees hier hoe u uw verslag indient en waarom wij om registratie vragen.

Verslag indienen

Vanaf 1 juli 2019 dient u uw energie-auditverslag online bij ons in.

U logt in met eHerkenning. Voor uw aanvraag heeft u minimaal niveau 2 met machtiging RVO-diensten op niveau eH2 nodig.

Bijlagen bij uw aanvraag

Met uw indiening stuurt u het EED energie-auditverslag mee. Wij raden u aan het sjabloon Energie-auditverslag te gebruiken. Dit sjabloon bevat namelijk alle noodzakelijke elementen van het verslag. U vindt het sjabloon onderaan deze paragraaf.

U mag ook een eigen format gebruiken. Het verslag moet een aantal elementen bevatten. Deze vindt u op onze informatiepagina Energie-audit EED.

Wij vragen u om voor alle vestigingen van uw onderneming aan te geven onder welke omgevingsdienst deze vallen. Zet daarom voordat u het verslag indient, de omgevingsdiensten op een rij. U kunt hiervoor het Sjabloon Vestigingen EED gebruiken. U vindt dit sjabloon ook onderaan deze paragraaf. Dit sjabloon heeft een zoekfunctie (2e werkblad) om de juiste omgevingsdienst bij een gemeente te zoeken.

Ook voegt u een lijst toe met gegevens van de vestigingen. Daarvoor kunt u van het Sjabloon Vestigingen EED het werkblad ‘Vestigingsadressen’ (1e werkblad) gebruiken. Maakt u gebruik van de steekproefaanpak? Dan bent u verplicht om als bijlage het Sjabloon Vestigingen EED met de gegevens van alle vestigingen toe te voegen.

Meer over de steekproefaanpak vindt u bij veelgestelde vragen, bij de vraag ‘Mijn onderneming heeft meerdere vestigingen die op elkaar lijken. Hoe voer ik efficiënt de EED energie-audit uit?’.

Machtigen

U kunt ook een intermediair machtigen die voor u de energie-audit EED indient. Dan hoeft u zelf geen eHerkenning aan te vragen. Wel blijft u verantwoordelijk voor de inhoud van wat is ingediend. Het bewijs van uw machtiging aan de intermediair hoeft u niet op te sturen. Per onderneming kan maar één persoon rapporteren. 

Registreren bij geen auditplicht

Geeft uw onderneming een alternatieve invulling aan de energie-audit EED? Of heeft u geen energie-auditplicht, maar wel een brief van ons gekregen? Registreert u zich dan online bij ons. Wij sturen u in beide gevallen na controle een bevestiging dat u geen verslag hoeft in te dienen.

Na uw indiening of registratie

Na het indienen van uw verslag ontvangt u per e-mail een ontvangstbevestiging met een referentienummer. Gebruik dit referentienummer voor vragen en correspondentie over uw indiening.

Wij kijken of uw EED-auditverslag compleet is en aan de criteria voldoet. Als dat zo is, krijgt u hiervan een bevestiging. Op basis van uw rapportage kunnen wij aanvullende vragen hebben over uw onderneming of het verslag. In dat geval krijgt u bericht van ons.

Dien uw EED energie-auditverslag op tijd in. Als u het verslag te laat indient, kunnen wij u een dwangsom opleggen.

Bevestiging bij geen auditplicht

Geeft uw onderneming op alternatieve wijze invulling aan de energie-audit EED? Of heeft u geen energie-auditplicht? Na uw registratie op mijn.rvo.nl sturen wij u na controle een bevestiging dat u geen auditverslag hoeft in te dienen. Deze bevestiging ontvangt u binnen enkele weken.

Vragen over EED?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?