Korting brede weersverzekering 2023

Gepubliceerd op:
12 december 2022
Laatst gecontroleerd op:
22 december 2022

Vraagt u subsidie aan voor een brede weersverzekering in de Gecombineerde opgave? Zorg dat u dit niet later dan 15 juni doet. Let daarbij op dat u de verzekerde oppervlakte goed opgeeft. Geef veranderingen door aan ons en aan uw verzekeraar. Zo voorkomt u een korting.

U kunt in 2023 na 15 juni geen subsidie brede weersverzekering meer aanvragen. Daardoor vervalt de termijnkorting.

Korting verschil oppervlakte

In de Gecombineerde opgave geeft u bij het onderdeel Brede weersverzekering uw verzekerde oppervlakte op. Ook als u dit op 15 juni 2023 nog niet in gebruik heeft. Klopt uw opgave niet, dan krijgt u een korting. Deze korting is gelijk aan het verschil in oppervlakte.

Voorbeeld korting verschil oppervlakte

U geeft 9 hectare op in de Gecombineerde opgave. En de oppervlakte die u volgens de polis heeft verzekerd is 10 hectare. Dan is er een verschil van 1 hectare. Dit is 10% van de 10 hectare die u verzekerd heeft. De korting is dan ook 10%.

Voorkom korting

Verandert u de opgegeven oppervlakte in de Gecombineerde opgave? Geef dit dan ook door aan uw verzekeraar. Die verandert dit in de polis voor u. Hiermee voorkomt u een korting.

Wel of niet verzekeren?

Weet u op 15 juni nog niet of u een brede weersverzekering wilt? Zet de oppervlakte waarover u twijfelt toch alvast in de Gecombineerde opgave. U kunt de opgegeven oppervlakte later nog terugtrekken als u uiteindelijk geen verzekering wilt.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?