Vissen in de kustwateren

Laatst gecontroleerd op:
19 maart 2024
Gepubliceerd op:
22 januari 2024

Als u in de kustwateren vist, krijgt u te maken met wetten en regels en zaken die u moet regelen. In dit overzicht vindt u alles wat u moet regelen moet weten over vissen in de kustwateren.

Wat heeft u nodig voor het vissen?

Voordat u gaat vissen in de kustwateren, moet u een aantal zaken regelen. Zorg ervoor dat u alles heeft geregeld voor uw vaartuig, dat u geregistreerd staat als kapitein en dat u de goede documenten heeft om te mogen vissen.

Documenten

Om te mogen vissen heeft u documenten nodig. Het ligt aan de plek waar u vist welke documenten u nodig heeft. Ook kunt u ontheffingen aanvragen. Op deze pagina's leest u hier meer over.
 

Regelen en weten tijdens en na het vissen

Tijdens het vissen geeft u zaken aan ons door. Ook heeft u informatie nodig tijdens het vissen. Bijvoorbeeld voor welke soorten de aanlandplicht geldt. Deze informatie is belangrijk om bij u te hebben op zee.

Kennis over

Bent u op zoek naar extra informatie over vissen in de kustwateren en het zeegebied? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over vaartuigen, of hoe wij controleren? Op deze pagina's geven we u extra achtergrondinformatie.

Bent u tevreden over deze pagina?