Handel Nederland - Mexico

Gepubliceerd op:
13 januari 2012
Laatst gecontroleerd op:
17 februari 2022

De handel tussen Nederland en Mexico is al bijna 2 eeuwen een succes. Nederland was het 2e land dat Mexico's onafhankelijkheid erkende in 1821. Niet veel later begon de onderlinge handel, die inmiddels miljarden bedraagt. Sinds 2000 is er een handelsverdrag tussen de EU en Mexico. Het verdwijnen van handelsbelemmeringen heeft de handel gestimuleerd. Een vernieuwd handelsverdrag is op komst. Lees verder over de Nederlandse handel met Mexico.

Wilt u meer weten over het land Mexico, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of andere demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Mexico.

Of ziet u zakelijke kansen op de Mexicaanse markt? En wilt u graag met iemand sparren over uw plannen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen gratis met u de markt verkennen of een landenvergelijking voor u maken.

 

  Handelscijfers Nederland - Mexico

  Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Mexico

  Soort informatie Bedrag Jaartal
  Totale uitvoer € 2,2 miljard 2020
  Totale invoer € 1,7 miljard 2020
  Handelsbalans (positief/negatief) € 494 miljoen (+) 2020

  Kijk voor de meest recente cijfers over de handel tussen Nederland en Mexico in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

  Belangrijkste uitvoerproducten naar Mexico

  Export vanuit Nederland naar Mexico

  Productgroep Bedrag Jaartal
  Ruwe aardolie en aardolieproducten € 582 miljoen 2020
  Elektrische apparaten € 248 miljoen 2020
  Ruwe dierlijke en plantaardige producten € 165 miljoen 2020

  De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van exportproducten naar Mexico bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Mexico.

  Voorlopige exportcijfers

  Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers van wilt bekijken. Let op: deze gegevens kunnen op een later moment aangepast worden.

  Belangrijkste invoerproducten uit Mexico

  Invoer vanuit Mexico naar Nederland

  Productgroep Bedrag Jaartal
  Toestellen voor telecommunicatie en geluid € 762 miljoen 2020
  Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines € 216 miljoen 2020
  Groenten en fruit € 155 miljoen 2020

  De bovenstaande gegevens zijn afkomstig van het CBS. Wilt u de hele lijst van invoerproducten uit Mexico bekijken? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Mexico naar Nederland.

  Voorlopige importcijfers

  Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' kunt u de maanden selecteren waar u de voorlopige cijfers van wilt inzien.Let op: deze gegevens kunnen op een later moment aangepast worden.

  Handelsinformatie via TradeMap

  Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Deze site wordt beheerd door het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

  Let op: anders dan het CBS maakt Trademap gebruik van het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hier rekening mee bij uw zoekopdracht.

  TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit Mexico. Bovenaan bij 'partner' kunt u het exporterende land selecteren.

  Overzicht handelscijfers

  Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

  Handelsrelatie EU - Mexico

  De Europese Unie en Mexico hebben een handelsakkoord. Dat betekent dat veel invoerrechten op producten en diensten zijn afgeschaft. Wilt u weten of uw product in aanmerking komt voor verlaagde invoerrechten? Raadpleeg dan de Market Access Database.

  Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

  Meer informatie

  In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Bent u tevreden over deze pagina?