Handel Nederland - Mexico

Laatst gecontroleerd op:
3 juli 2023
Gepubliceerd op:
13 januari 2012

De handel tussen Nederland en Mexico is al bijna 2 eeuwen een succes. Nederland was het 2e land dat Mexico's onafhankelijkheid erkende in 1821. Niet veel later begon de onderlinge handel, die inmiddels miljarden bedraagt. Sinds 2000 is er een handelsverdrag tussen de EU en Mexico. Het verdwijnen van handelsbelemmeringen heeft de handel gestimuleerd. Een vernieuwd handelsverdrag is op komst. Lees verder over de Nederlandse handel met Mexico.

Wilt u meer weten over Mexico, zoals het bruto nationaal product, de staatsvorm of de demografische gegevens? Bekijk dan onze Factsheet Mexico.

Handelscijfers Nederland - Mexico

  Totale in- en uitvoer tussen Nederland en Mexico

  Soort informatie Bedrag Jaartal
  Totale uitvoer € 3,7 miljard 2022
  Totale invoer € 2 miljard 2022

  Kijk voor de nieuwste cijfers over de handel tussen Nederland en Mexico in de databank Statline van het CBS. Stel de perioden, productgroep (SITC) en het onderwerp in, om de informatie te vinden die u wilt.

  Wilt u de laatste 5 jaar overzichtelijk op een rij? Bekijk dan deze link in de databank Statline.

  Belangrijkste uitvoerproducten naar Mexico

  Uitvoer vanuit Nederland naar Mexico

  Productgroep Bedrag Jaartal
  Ruwe aardolie en aardolieproducten € 661 miljoen 2022
  Medicinale en farmaceutische producten € 221 miljoen 2022
  Andere ruwe en dierlijke en plantaardige producten € 215 miljoen 2022

  De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van uitvoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder uitvoer van Nederland naar Mexico.

  Voorlopige exportcijfers

  Het CBS publiceert ook voorlopige exportcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

  Belangrijkste invoerproducten uit Mexico

  Invoer vanuit Mexico naar Nederland

  Productgroep Bedrag Jaartal
  Toestellen voor telecommunicatie € 455 miljoen 2022
  Kantoor- en automatische gegevensverwerkende machines € 188 miljoen 2022
  Elektrische apparaten € 126 miljoen 2022

  De gegevens hierboven komen van het CBS. Benieuwd naar de hele lijst van invoerproducten? Kijk dan in de Statline-databank van het CBS onder invoer uit Mexico naar Nederland.

  Voorlopige importcijfers

  Het CBS publiceert ook voorlopige importcijfers over het lopende jaar. Onder 'Perioden' selecteert u de maanden waar u de cijfers van wilt bekijken. Let op: het CBS kan deze cijfers later nog aanpassen.

  Handelsinformatie via TradeMap

  In TradeMap van het International Trade Centre (ITC) kunt u ook de handelsstromen naar en uit Mexico bekijken. Het voordeel is dat u hier ook niet-Nederlandse handelsstromen ziet. Selecteer bovenaan bij 'partner' een ander land dan Nederland. Zo vergelijkt u de Nederlandse cijfers met die van andere landen.

  Let op: anders dan het CBS, gebruikt Trademap HS-codes om goederen in te delen in categorieën. Dit is een systeem dat bedrijven en douanes wereldwijd gebruiken. Houd hier bij uw zoekopdracht rekening mee.

  Overzicht handelscijfers

  Wilt u liever alles in één overzicht? Het rapport hieronder biedt cijfers over de directe buitenlandse investeringen en een overzicht van de import en export.

  Handelsrelatie EU - Mexico

  De Europese Unie en Mexico hebben een handelsakkoord. Dat betekent dat veel invoerrechten op producten en diensten zijn afgeschaft. Wilt u weten of uw product in aanmerking komt voor verlaagde invoerrechten? Raadpleeg dan de Market Access Database.

  Ervaart u in het buitenland oneerlijke concurrentie, voorwaarden die uw handel moeilijker maken (handelsbarrières) of maatregelen die de eigen markt beschermen? Meld dit bij het Meldpunt Handelsbelemmeringen.

  Meer informatie

  Ontdek uw kansen

  Wilt u weten of de Mexicaanse markt ook voor u interessant is? Neem dan contact op met onze adviseurs.

  In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Bent u tevreden over deze pagina?