Zakenpartners vinden in het Verenigd Koninkrijk
Zoekt u een zakenpartner in het Verenigd Koninkrijk? Dat kan op verschillende manieren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan u helpen bij het vinden van de juiste partner.
Heeft u vragen over het vinden van een zakenpartner in het Verenigd Koninkrijk (VK)? Of over andere exportzaken? Neem dan contact op met ons. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over uw exportmogelijkheden.
Zakenpartnersupport op Maat
Wij hebben verschillende producten om u te helpen slagen in het VK. Bijvoorbeeld Zakenpartnersupport Op Maat. Hiermee krijgen ondernemers advies en ondersteuning op maat bij hun zoektocht naar nieuwe internationale zakenpartners. De dienst is flexibel en praktisch. Hierdoor sluit Zakenpartnersupport Op Maat goed aan bij de behoeften van ondernemers.
Benieuwd naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Kijk dan op onze dienstverleningspagina.
Zakenpartners vinden tijdens onze evenementen
De overheid organiseert regelmatig seminars, matchmakingevents, economische missies en handelsreizen naar verschillende landen, waaronder ook het VK. Bekijk voor een actueel overzicht onze evenementenkalender voor het VK.
Evenementen in de agro- en voedselsector
Bent u actief in de agro- en voedselsector? Lees meer over deze sectoren op de website van Landbouwraad Verenigd Koninkrijk.
Nieuwe contacten opdoen tijdens een handelsbeurs
Vak- en handelsbeurzen zijn (commerciële) evenementen waar producenten en afnemers met elkaar in contact komen. Het is dan ook een goede manier om potentiële zakenpartners persoonlijk te ontmoeten. Welke beurs een bezoek waard is, hangt af van uw bedrijf en sector. Er zijn verschillende websites die overzichten bieden van beurzen in het VK:
- AUMA, de vereniging van vakbeursorganisaties, heeft een uitgebreide database met Britse vakbeurzen. Vooral handig als u zoekt naar een beurs waaraan u kunt deelnemen met een stand.
- Een andere handige (Engelstalige) website met een overzicht van beurzen in het VK is TradeFairDates.
Daarnaast kunt u kijken op 10times of Event Egg.
Een bezoek aan een vakbeurs in het VK is bij registratie vooraf meestal gratis. Vaak vindt u op de websites van vakbeurzen de zogenaamde 'Exhibitor lists'. Via deze lijst kunt u in contact komen met potentiële partners en voorafgaand aan de beurs afspraken maken.
Bent u mkb-ondernemer en wilt u met uw bedrijf deelnemen aan een specifieke internationale beurs? Maar kunt u niet aansluiten bij een collectief? Met de subsidie SIB Individuele beursdeelname kunt u een bijdrage krijgen voor de kosten van uw beursdeelname.
Kies uit een databank met duizenden zakenpartners
Zoekt u een overzicht van zakenpartners? Kijk dan in de databank zakenpartners van het Enterprise Europe Network. Hier vindt u profielen van duizenden mkb-bedrijven uit landen van over de hele wereld. U kunt ook een eigen profiel laten maken. Ondernemers in deze databank zoeken naar verschillende soorten partners, zoals:
- Agenten
- Distributeurs
- Productiepartners
- Partners voor technologische ontwikkeling
- Partners voor licentieovereenkomsten
- Partners voor research & development
Vindt u het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste zakenpartners.
Britse overheid: zakenpartners
De Britse overheid biedt een service aan buitenlandse bedrijven die zakenpartners zoeken. Deze service wordt aangeboden door het Britse Department of Business and Trade.
Agenten, importeurs en distributeurs
Het is verstandig om veel aandacht te besteden aan de keuze voor een tussenpersoon. Het is namelijk belangrijk dat de tussenpersoon over veel kennis van de markt beschikt én over goede contacten. U kunt kiezen uit verschillende soorten tussenpersonen. Zij verschillen in werkwijze van elkaar.
Distributeur
Een distributeur koopt uw goederen en wordt vervolgens hiervan eigenaar. Hij werkt voor eigen risico en bepaalt zelf zijn winstmarge bij de verkoop. Een voordeel is dat u op die manier maar met één partij zaken hoeft te doen. Een nadeel kan zijn dat de informatie over de markt (of doelgroep) niet snel bekend wordt bij u. De uiteindelijke afnemers zijn klanten van de distributeur en niet van u.
Importeur
Een importeur moet u zien als een doorgeefluik of verlengstuk naar de (buitenlandse) markt. Mocht u de goederen niet allemaal verkopen, of mochten ze beschadigd zijn, dan liggen de risico's bij u. Daartegenover staat dat u meer invloed heeft op de markt dan wanneer u uw goederen verkoopt via een distributeur. Zo bepaalt u zelf de verkoopprijs.
Agent
Ook bij de keuze voor een agent heeft u meer invloed op de markt dan bij een distributeur. De handelsagent bemiddelt tussen u en de buitenlandse klant. Hiervoor ontvangt de handelsagent een provisie (bijvoorbeeld een percentage van de omzet). De handelsagent heeft meestal meer bescherming dan de distributeur wanneer het gaat om de samenwerking stopzetten. Houd hier dus rekening mee wanneer u een overeenkomst met een handelsagent afsluit.
Ondernemersvereniging evofenedex heeft meer informatie over contracten met tussenpersonen. Ondernemersplein.kvk heeft ook meer informatie over importeurs en handelsagenten.
Waar vindt u een tussenpersoon?
Bent u op zoek naar een tussenpersoon die voor u zaken kan doen op de Britse markt? Kijk dan op de website van agentorganisaties The Manufacturers' Agents' Association of AgentBase.
Britse zakencultuur
Als u in zee gaat met een Britse zakenpartner, is het goed om u te verdiepen in de Britse zakencultuur. Onze zakelijke do's-and-don'ts voor het Verenigd Koninkrijk helpen u daarbij op weg.
Een zakenpartner vinden in het VK?
Onze adviseurs helpen u graag verder.
- Ministerie van Buitenlandse Zaken