Service menu right

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. Deze regeling is voor particulieren en zakelijke gebruikers.

Met de ISDE stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Hiermee besparen we energie en dringen we de CO2-uitstoot terug.

Aanvragen uit 2019

Heeft u uw aanvraag eind 2019 ingediend en heeft u van ons nog geen schriftelijk besluit op uw aanvraag ontvangen? Door de grote hoeveelheid aanvragen ontvangt u mogelijk pas eind maart een besluit van ons. Heeft u nog andere vragen, leest u dan eerst onze antwoorden op de pagina Veelgestelde vragen. Deze pagina biedt veel antwoorden op veelgestelde vragen - ook wanneer u wel een brief heeft ontvangen en andere vragen heeft.

Kijk of u in aanmerking komt voor de ISDE

Wilt u als particulier uw huis verwarmen met een warmtepomp of zonneboiler? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de ISDE voor particulieren.
Wilt u als bedrijf, woningcorporatie, vereniging of overheid uw pand(en) verwarmen met warmtepompen of zonneboilers? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de ISDE voor zakelijke gebruikers.
Bent u een particuliere, commerciƫle verhuurder van woon- of bedrijfsruimtes? En wilt u ISDE aanvragen? Dan wordt u beschouwd als zakelijke gebruiker. Kijk of u voor de subsidie in aanmerking komt.
Bent u fabrikant, importeur of leverancier van warmtepompen of zonneboilers? Kijk dan hoe u ervoor kunt zorgen dat uw klanten uw apparaten met subsidie kunnen aanschaffen.