Service menu right

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. Deze regeling is voor particulieren en zakelijke gebruikers.

Met de ISDE stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Hiermee besparen we energie en dringen we de CO2-uitstoot terug.

Aanvragen uit 2019

Alle aanvragen uit 2019 zijn afgehandeld. De aanvragers en intermediairs hebben een brief ontvangen met een toekenning van subsidie of een afwijzing. Mocht u geen brief hebben ontvangen over een subsidieaanvraag uit 2019 en ook nog geen nieuwe aanvraag hebben ingediend en meent u wel recht te hebben op subsidie, dan kunt u alsnog een aanvraag doen.

Kijk of u in aanmerking komt voor de ISDE

Wilt u als particulier uw huis verwarmen met een warmtepomp of zonneboiler? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de ISDE voor particulieren.

Wilt u als bedrijf, woningcorporatie, vereniging of overheid uw pand(en) verwarmen met warmtepompen of zonneboilers? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de ISDE voor zakelijke gebruikers.

Bent u een particuliere, commerciƫle verhuurder van woon- of bedrijfsruimtes? En wilt u ISDE aanvragen? Dan wordt u beschouwd als zakelijke gebruiker. Kijk of u voor de subsidie in aanmerking komt.

Bent u fabrikant, importeur of leverancier van warmtepompen of zonneboilers? Kijk dan hoe u ervoor kunt zorgen dat uw klanten uw apparaten met subsidie kunnen aanschaffen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.