Open voor aanvragen

Horizon Europe | Onderzoek en Innovatie

Gepubliceerd op:
29 mei 2020
Laatst gecontroleerd op:
13 april 2023

Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon Europe u ondersteuning bieden.

Met Horizon Europe wil de Europese Commissie (EC) het concurrentievermogen van Europa vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. Daarnaast wil de EC het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen.

Voor wie?

Horizon Europe biedt veel kansen voor:

  • Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie in internationaal verband;
  • Individuele onderzoekers.

Structuur

Het programma bestaat uit 3 pijlers en enkele horizontale acties. Nieuw in Horizon Europe zijn de missies. Via deze missies kunt u financiering ontvangen voor projecten die bijdragen aan het oplossen van specifieke maatschappelijke uitdagingen, zoals de strijd tegen kanker en klimaatverandering. Een andere grote verandering binnen Horizon Europe is de versimpeling van het ‘landschap van partnerschappen’.

RVO ondersteunt

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Horizon Europe en andere Europese programma's? Meld u zich dan via het interesseformulier. Wij berichten u bijvoorbeeld over: nieuws en updates, evenementen, workshops en trainingen en belangrijke veranderingen binnen specifieke (werk)programma's.

Heeft u vragen over Horizon Europe, neem dan contact op met Team IRIS of 1 van onze adviseurs. Team IRIS (Internationale Research en Innovatie Samenwerking) is het expertisecentrum van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), voor marktgerichte, internationale onderzoeks- en innovatiesamenwerking. De adviseurs van Team IRIS kennen de regels en wensen van de Europese Commissie en anders zoeken ze het voor u uit. Zo verhoogt u de kans op een succesvolle deelname aan Horizon Europe. Uw adviseur denkt mee over de inhoud van uw project, adviseert over de haalbaarheid ervan en weet binnen welk programma(onderdeel) uw project het beste past. Uw adviseur weet ook hoe u projectpartners vindt.

Overzicht adviseurs

Bekijk met welke adviseur u contact kunt opnemen. Zoekt u een contactpersoon over een specifiek programma in Horizon Europe? Bekijk dan het totaaloverzicht van onderwerpen en bijbehorende adviseurs.

Trainingen, workshops en bijeenkomsten

Wilt u een training of workshop volgen? Bekijk onze agenda voor een overzicht.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?