GLB-kennisvouchers: subsidie voor omschakeling naar duurzame landbouw

Gepubliceerd op:
23 mei 2023
Laatst gecontroleerd op:
25 september 2023

Wilt u leren over duurzame landbouw? Over omschakelen naar extensieve, natuurinclusieve, kringloop- of biologische landbouw? Of wilt u agrariërs helpen om duurzamer te werken? Met een kennisvoucher van het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) kunt u subsidie krijgen voor een cursus, advies, bedrijfsplan of opleiding.

GLB-kennisvouchers

Open voor aanvragen

Voucher voor agrariërs die een cursus willen doen over verduurzaming van hun bedrijf.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Voucher voor agrariërs om onafhankelijk en professioneel advies te krijgen over verduurzaming van hun bedrijf.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Voucher voor agrariërs die een bedrijfsplan laten maken voor omschakeling naar duurzame landbouw. Zij laten het plan maken door een erkend bedrijfsadviseur met aandachtsgebied E3 of E4.

Open voor aanvragen

Voucher voor bedrijfsadviseurs van agrariërs om de opleiding tot bedrijfscoach duurzame landbouw te doen. Hiermee helpen zij agrariërs verduurzamen.

SABE-voucher aangevraagd?

Heeft u eerder een SABE-voucher aangevraagd? En wilt u daarvoor nog iets regelen, zoals de overdracht? U vindt alle informatie die u nodig heeft, op Subsidie om te leren over duurzame landbouw (SABE).

Hier doen we het voor

Om toekomstbestendig te kunnen ondernemen, is verduurzamen noodzakelijk. Samen zorgen we voor minder schadelijke uitstoot naar bodem, lucht en water. Voor meer biodiversiteit en dierenwelzijn. En voor een duurzaam inkomen voor agrarisch ondernemers en tuinders. Uiteindelijk doen we het allemaal voor een beter klimaat. Meer informatie vindt u via Landbouw.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?