Vanggewassen EA wijzigen 2022

Gepubliceerd op:
10 januari 2022
Laatst gecontroleerd op:
3 februari 2021

Voor uw ecologisch aandachtsgebied (EA) geeft u veranderingen van vanggewassen door in de Gecombineerde opgave. Veranderingen van vanggewassen als volgteelt kunt u doorgeven tot en met 15 oktober. Hiervoor krijgt u geen termijnkorting. Heeft u vanggewassen als hoofdteelt? Dan kunt u een wijziging tot en met 10 juni doorgeven.

Datums op tijd doorgeven

Gaat u eerder of later inzaaien of oogsten dan u heeft opgegeven in de Gecombineerde opgave? Geef dan die nieuwe ingangsdatum van de 8-wekenperiode aan ons door. Dit doet u uiterlijk op de dag dat u echt gaat inzaaien of oogsten. U kunt geen datum in het verleden opgeven in de Gecombineerde opgave. Wees er dus op tijd bij.

Welke veranderingen doorgeven

U geeft deze veranderingen door:

 • veranderingen in vanggewassen (gewas en/of categorie);
 • aangepaste inzaaidatum van volgteelten;
 • veranderingen in de oogstdatum van een hoofdgewas;
 • wisselingen in de percelen die u voor vanggewassen gebruikt. U mag vanggewassen inzaaien op andere percelen dan u heeft doorgegeven bij uw originele aanvraag.

Heeft u een te kleine oppervlakte opgegeven als EA? Zorg dat u de oppervlakte op tijd verandert in de Gecombineerde opgave. Na 10 juni kunt u uw EA niet meer aanvullen. We nemen wijzigingen daarna niet meer mee in de beoordeling van uw aanvraag.

Stappenplan gegevens doorgeven

U kunt de gegevens van uw vanggewassen makkelijk aanpassen:

 1. Klik hieronder op Uw vanggewassen direct wijzigen.
 2. U komt dan terecht bij de Gecombineerde opgave. Klik op Doen.
 3. Klik onder het kopje Aanpassen volgteelten Ecologisch aandachtsgebied op de knop Regelingen-Grondgebonden.
 4. Selecteer de percelen en pas de gegevens aan.
 5. Klik op Opslaan of Opslaan en volgend perceel.
 6. Ondertekenen: U kunt de opgave versturen met een TAN-code. Deze vraagt u bij ons aan via mijn.RVO.nl (eerst inloggen) of door ons te bellen. U kunt TAN-codes via een sms op uw mobiele telefoon ontvangen. Deze codes vervallen na 10 minuten. U kunt ook een papieren lijst met TAN-codes aanvragen. Binnen vier werkdagen ontvangt u een lijst met codes met de post.

eHerkenning stopt vanaf 28 juni 2022

Vanaf 28 juni 2022 om 17:00 uur is het niet meer mogelijk om te ondertekenen met eHerkenning. U kunt de opgave dan alleen nog versturen met een TAN-code. Vraag de TAN-codes zelf bij ons aan. Zorg dat u dit op tijd doet. Informatie hierover vindt u op Digitaal ondertekenen bij agrarische regelingen.

 

Het nieuwe GLB komt eraan

Wist u dat u zich nu alvast kunt voorbereiden op het nieuwe GLB in 2023? Beluister bijvoorbeeld onze podcasts en lees meer over de nieuwe eco-regeling. Alles over het nieuwe GLB vindt u op rvo.nl/nieuwglb. Het beleid dat toekomstbestendig boeren sterker gaat belonen.

Vragen over vanggewassen wijzigen?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?