Open voor aanvragen

DEI+: Energie- en klimaatinnovaties

Gepubliceerd op:
19 december 2019
Laatst gecontroleerd op:
28 november 2023

Wilt u als ondernemer minder energie gebruiken in uw productieproces? Heeft u een innovatieve techniek waarmee u minder CO2 uitstoot? Demonstreer uw techniek of test deze in een pilot binnen uw bedrijf. U krijgt hiervoor subsidie uit de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).

Hoogte subsidie en looptijd

Startdatum:
dinsdag 21 november 2023
08:00 (CET)
Einddatum:
donderdag 29 augustus 2024
15:00 (CEST)
Maximale subsidiebedrag
Demonstratieproject is € 30 miljoen. Pilotproject is € 25 miljoen. Test- en experimenteerinfrastructuurproject is € 25 miljoen.
Totaal budget:
€ 141.000.000

Online bijeenkomst 4 december

Bent u een ondernemer met innovatieve ideeën om binnen uw bedrijf energie te besparen of de CO2-uitstoot te verminderen? Ontdek de voordelen van de DEI+-subsidie. Meld u aan voor onze online bijeenkomst op 4 december. U hoort hoe u uw techniek kunt demonstreren of testen met subsidie.

Waarvoor krijgt u subsidie?

U krijgt subsidie om een innovatieve techniek te testen in een pilotproject of te demonstreren in een demonstratieproject. U introduceert bijvoorbeeld een voor Nederland nieuwe toepassing van een apparaat, systeem of techniek die CO2-uitstoot vermindert. Uw innovatie moet helpen de CO₂-uitstoot te verminderen tegen lage kosten. Dat helpt ons bij de energietransitie (de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie).

Pilotproject

Wilt u een proefproject starten waarin u innovatieve CO₂-verminderende maatregelen test? Wilt u op deze manier uw innovatieve techniek verbeteren in een situatie die lijkt op de praktijk? Vraag dan subsidie aan voor een pilotproject. Het project moet innovatief zijn. Daarom kijken we bij de beoordeling van uw pilotproject naar de internationale stand van het onderzoek en de techniek. Is het al eerder gedaan?

Demonstratieproject

Wilt u in een praktijktoepassing investeren waarmee u in uw eigen bedrijf milieuvoordeel haalt? Bent u ook eigenaar van de installatie en gaat u die ook in de praktijk gebruiken? Investeer dan in een demonstratieproject. Een demonstratieproject vergelijken we met eerdere projecten. Hebben we al eerder voor een zelfde soort installatie meer dan 2 keer subsidie gegeven uit een Topsector Energie-regeling? Dan geven we hiervoor geen subsidie meer. 

Voor welke innovatie vraagt u subsidie aan?

Vraag subsidie aan voor DEI+: Energie- en klimaatinnovaties als uw innovatie past bij een van de volgende onderwerpen:

Voorwaarden

Uw project moet passen binnen de voorwaarden van deze regeling.  Deze regeling valt onder de subsidies voor energie-innovatie van de Topsector Energie. Daarom moet u ook voldoen aan de algemene voorwaarden van de Topsector Energie-regelingen. 

Uw projectidee toetsen

Vraag ons zonder verplichting om advies over uw projectidee voor u aanvraagt. U vergroot daarmee de slaagkans van uw aanvraag. Gebruik hiervoor het projectideeformulier. Een van onze projectadviseurs neemt daarna persoonlijk contact met u op. U bespreekt uw idee en de kans van slagen voor subsidie. U heeft dan ook de mogelijkheid om uw idee toe te lichten.

De adviseur kan u ook wijzen op andere subsidies die mogelijk interessant voor u zijn.

Laat uw projectidee toetsen

Aanvragen

Vraag deze subsidie aan vanaf 21 november 2023, 09:00 uur tot 29 augustus 2024, 17:00 uur. Bekijk welke stappen u neemt en wat er na uw aanvraag gebeurt.

Veelgestelde vragen

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?