Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers

Gepubliceerd op:
30 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
28 februari 2023

Om de forse stijging van de energierekening van bedrijven deels te compenseren, is er de tijdelijke regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Op deze pagina vindt u meer regelingen die u kunnen helpen bij energie besparen of opwekken.

Hoe kunnen wij helpen?

Hulp bij prijsstijgingen energie

Voor energie-intensieve mkb-ondernemingen opent op 21 maart 09:00 uur de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK).

Hulp met fiscale regelingen

Huidige fiscale maatregelen blijven bestaan. Ze bieden u fiscaal voordeel bij een investering in duurzame bedrijfsmiddelen.

Hulp met financiering

Heeft u krediet nodig maar krijgt u niet eenvoudig een banklening of bankgarantie? Bekijk dan onderstaande regelingen. De nieuwe Borgstelling MKB-Groen is sinds 7 november 2022 open.

Hulp bij energie besparen

Wilt u energie besparen of schone energie opwekken? Lees welke mogelijkheden u heeft en welke financiële tegemoetkomingen wij aanbieden. Bereid u ook alvast voor op de energiebesparingsplicht.

Meer hulp

KVK

Wilt u hulp bij het zetten van stappen om energie te besparen of uw bedrijf te verduurzamen?

  • Via het KVK Energieloket krijgt u persoonlijk advies en praktische informatie over energie besparen en verduurzamen van uw bedrijf.
  •  Het Ondernemersplein biedt u veel informatie over verduurzamen, energie opwekken, milieuregels en CO2 verminderen.

Subsidie en financieringswijzer

Onze Subsidie- en financieringswijzer helpt u financiële ondersteuning te vinden voor uw plannen. Geef aan wat u zoekt en u krijgt een overzicht met regelingen op maat.

    In opdracht van:
    • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
    Bent u tevreden over deze pagina?