TEK (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb)

Laatst gecontroleerd op:
31 mei 2024
Gepubliceerd op:
16 maart 2023

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming kreeg u als energie-intensieve mkb'er meer ademruimte om uw bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden.

De TEK is gesloten voor aanvragen. De regeling was open van 21 maart 09:00 uur tot en met 2 oktober 17:00 uur. Lees meer over de regeling via de onderstaande blokken. 

Vroeg u de TEK aan? U had tot 31 mei 2024 17:00 uur de tijd uw volledige vaststellingsverzoek in te sturen, inclusief eventuele bijlagen zoals een accountantsprotocol. Heeft u nog geen vaststellingsverzoek ingediend? Doe dit dan alsnog. 

TEK-subsidie terugbetalen?

De definitieve modelprijzen 2023 zijn bekend. Deze zijn gelijk aan de voorlopige modelprijzen. De definitieve modelprijs gas 2023 is € 1,36 per m3 en de definitieve modelprijs elektriciteit 2023 is € 0,36 per kWh. 

Met onze rekentool krijgt u snel een indicatie van uw subsidie. Ontving u een te hoog voorschot? Dan betaalt u dit terug zonder rente. Ook bieden we ruime betalingsmogelijkheden. We denken hierin graag met u mee.

Alles over de TEK

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Tennisvereniging

Wilt u weten wat er na uw aanvraag gebeurt? Meld u ook aan voor het webinar waarin wij uitleggen hoe het vaststellingsproces verloopt.

Laatste ontwikkelingen

Bekijk de meest recente ontwikkelingen rond TEK.

 

De regeling

Kok en ober

Lees meer over de energie-intensiteitseis, de voorwaarden en de subsidiebasis. Of bekijk het webinar van 14 maart waarin wij de regeling uitlegden.

Hoe bereidde u uw aanvraag voor?

Hoe bereidde u uw aanvraag voor, wat had u nodig om aan te vragen?

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Bel ons TEK-telefoonnummer: 088 042 44 60 of gebruik de livechat via de oranje tekstballon rechts onderaan deze pagina. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Wilt u advies of heeft u vragen over hoe om te gaan met hogere energiekosten?

  • Kijk op KVK Energie besparen voor praktische informatie over energie besparen en verduurzamen van uw bedrijf.
  • Ondernemersplein biedt u veel informatie over verduurzamen, energie opwekken, milieuregels en CO2 verminderen.
  • Bekijk ook onze pagina Energie besparen nu en straks voor tips over verduurzamen en regelingen die u daarbij helpen.
Bent u tevreden over deze pagina?