Milieu-investeringsaftrek en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen

Gepubliceerd op:
9 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
6 juli 2022

Investeert u als ondernemer in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Maak dan gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) als het bedrijfsmiddel op de nu geldende Milieulijst staat.

Met de MIA kunt u voor uw investering tot 45% van de investeringskosten aftrekken van uw winst. U verlaagt hiermee uw fiscale winst. Met Vamil kunt u tot 75% van uw investering afschrijven op een tijdstip dat u zelf bepaalt. Uw belastingvoordeel kan met de MIA\Vamil tot ruim 14% van het investeringsbedrag.

Voor ondernemers en leveranciers

Investeert u in een bedrijfsmiddel dat het milieu minder belast? Bekijk dan of uw investering in aanmerking komt voor MIA of Vamil en mogelijk ook beide.

Belangrijke voorwaarde voor MIA of Vamil is dat uw milieu-investering voldoet aan de codeomschrijving op de geldende Milieulijst.

Levert u een innovatief bedrijfsmiddel dat het milieu spaart? En staat deze niet op de huidige Milieulijst? Doe dan een voorstel voor opname op de eerstvolgende Milieulijst. De techniek zorgt dan voor fiscaal voordeel voor uw klanten.

Vragen over de MIA\Vamil?

Neem contact met ons op

Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?