Gesloten voor aanvragen

Vergroeningsbetaling 2022

Gepubliceerd op:
10 januari 2022
Laatst gecontroleerd op:
10 juni 2022

Vraagt u uitbetaling van betalingsrechten aan? Dan moet u ook aan de vergroeningseisen voldoen. Zo helpt u mee aan de bescherming van milieu en natuur. U krijgt de vergroeningsbetaling samen met de basisbetaling.

U vraagt de vergroeningsbetaling aan in de Gecombineerde opgave. Dit kan van 1 maart 2022 tot en met 15 mei 2022.

Budget

De vergroeningsbetaling is een percentage van de waarde van de basisbetaling. Het percentage voor 2022 weten we aan het einde van het jaar.

Voorwaarden

U moet zich houden aan 3 vergroeningseisen. Bij iedere vergroeningseis horen andere voorwaarden:

Vrijstelling

Soms hoeft u niet aan de voorwaarden te voldoen. U krijgt dan vrijstelling. Op Gewasdiversificatie 2022 en Ecologisch aandachtsgebied 2022 leest u in welke situaties u vrijstelling krijgt.

Heeft u geen vrijstelling? En voldoet u niet aan alle vergroeningsvoorwaarden? Dan krijgt u minder vergroeningsbetaling en krijgt u mogelijk een korting op uw basisbetaling.

Na uw aanvraag

Vanaf uw aanvraag tot en met de uitbetaling doen we verschillende controles. De beslissing en uitbetaling zijn tussen 1 december 2022 en 30 juni 2023. Lees hierover meer op Controles op uw aanvraag.

Het nieuwe GLB komt eraan

Wist u dat u zich nu alvast kunt voorbereiden op het nieuwe GLB in 2023? Beluister bijvoorbeeld onze podcasts en lees meer over de nieuwe eco-regeling. Alles over het nieuwe GLB vindt u op rvo.nl/nieuw-glb. Het beleid dat toekomstbestendig boeren sterker gaat belonen.

Vragen over de vergroeningsbetaling?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?