Combitracks: Uitleg in 9 vragen en antwoorden

Gepubliceerd op:
14 februari 2024

Combitracks is een nieuwe manier van werken. Overheid en bedrijfsleven werken samen aan projecten in 14 opkomende markten. Zo vergroten we samen kansen voor Nederlandse ondernemers. Wat houden die combitracks precies in? Hieronder leggen we de aanpak van de combitracks uit in 9 veelgestelde vragen.

In november 2023 organiseerde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het seminar 'De tuinbouw van de toekomst in opkomende markten' in Vijfhuizen. Daar spraken ondernemers en overheidsexperts met elkaar over de kansen in de tuinbouwsector in opkomende markten. Het bleek dat de ondernemers diverse vragen hadden over wat combitracks zijn en hoe ze werken.

Deze Q&A legt alles zo helder mogelijk uit én geeft hier en daar voorbeelden van al lopende combitracks. Heeft u na het lezen toch nog vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Combitracks

"Nederlandse en Ivoriaanse publieke en private partners werken in de combitrack Orange Cocoa Pro samen aan 'best practices'. Zij zetten zich in om goede voorbeelden te promoten en te ondersteunen voor de lokale verwerking van cacao."

Elena Bindels
Private Sector Development Coach bij RVO

"Als de eerste investeringen in infrastructuur en samenwerking zijn gedaan, hebben we een soort springplank voor het Nederlandse bedrijfsleven."

Alwin Quispel
Business Development Coach voor Afrika bij RVO

"We richten ons in eerste instantie op bedrijven. Die hebben nu eenmaal wat meer financiële mogelijkheden, bijvoorbeeld om minigrids te leasen. Maar er zijn ook ontwikkelaars van zonne-energie die dorpen en gemeenschappen aansluiten."

Jasmijn Snippe
Climate & Energy Response Facility (CERF) Coach bij RVO

Interesse in combitracks?  

Onze experts gaan graag met u in gesprek. Bespreek uw mogelijkheden!  

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?