Expertteam Woningbouw

Gepubliceerd op:
11 september 2023
Laatst gecontroleerd op:
19 februari 2024

De komende jaren moeten in Nederland meer woningen komen. Iedereen verdient een thuis. Het Expertteam Woningbouw helpt uw gemeente, woningcorporatie of provincie deze woningen te realiseren.

Hulp nodig? Stel uw vraag

Stel uw vraag via het contactformulier. Wij nemen contact met u op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Onze expertises

Wij helpen u graag met onze inhoudelijke expertise maar we nemen ook onze frisse blik mee. We bieden onafhankelijk advies en praktische ondersteuning om projecten weer in beweging te brengen, samenwerking te organiseren en bouwprocessen te versnellen. Snel meer weten over het Expertteam Woningbouw? Bekijk dan de video.

Versnellen woningbouw en gebiedsontwikkeling

Bij gebiedsontwikkeling is goede samenwerking met partners belangrijk. Als onafhankelijke bemiddelaar ondersteunen wij uw gemeente hierin. Zo helpen wij om belangen scherp te krijgen, goede afspraken te maken en juridische en financiële knelpunten op te lossen.

Transformatie

Woningbouw versnelt u door bestaand vastgoed en terreinen te transformeren. Dit gaat ook leegstand en verpaupering tegen. Wij helpen u geschikte locaties te vinden, ruimten te optimaliseren en de doelgroep te verkennen. Ook bieden wij een toolbox en Regelhulp voor vastgoedtransformatie aan.

Flexwonen

Flexwonen is een snelle oplossing voor de woningnood. Wij helpen uw gemeente hoe u samen met partners snel voor flexwoningen zorgt, kansrijke locaties en panden te vinden en een ontwikkelingsstrategie te bepalen.

Duurzaam en innovatief bouwen

Maak bestaande woningen toekomstbestendig. Wij helpen uw gemeente met industriële, klimaatadaptieve en circulaire bouwprojecten. Denk aan advies over de financiering en onderzoek naar de mogelijkheden voor versnelling en verduurzaming bij de start van woningbouwprojecten.

Over het Expertteam Woningbouw

Adviseur Annelies van der Nagel legt in de video uit wat het Expertteam Woningbouw is en wat zij doen. Bekijk de video.

Hoe gaan wij te werk

Het Expertteam Woningbouw adviseert gemeenten en provincies op aanvraag. Andere partijen zoals woningcorporaties en projectontwikkelaars kunnen ook contact opnemen met vragen. Als zij het Expertteam willen inschakelen, gebeurt dit in samenwerking met de betrokken gemeente of provincie.

Onze specialisten

Het Expertteam Woningbouw is een team van RVO-adviseurs en een pool van onafhankelijke deskundigen. Wij bieden een maatwerkoplossing voor uw vraagstuk. Dit doen wij door u te koppelen aan een expert met de kennis en achtergrond die past bij uw knelpunt.

Ontmoet de experts

Hulp nodig? Stel uw vraag

Vul hieronder het formulier in. Wij nemen contact met u op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek. Of stuur een e-mail naar woningbouw@rvo.nl

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.

Meer weten?

Hieronder vindt u onze jaarrapportage en menukaart. Hierin ziet u welke ondersteuningsmaatregelen het Expertteam Woningbouw u biedt.

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?